Acollim la presentació del calendari a benefici de l’Associació Contra el càncer a Lleida

calendari_aecc_001_VR

calendari_aecc_002_SLI

Presentació del calendari solidari

A partir del 5 de novembre es posaran a la venda 2.000 exemplars del calendari que han realitzat els nens que han patit malalties oncològiques i les integrants del grup Xikalkà d’Alcarràs

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del calendari “Conta amb mi” a benefici de l’AECC-Catalunya contra el càncer Lleida que consisteix en l’edició d’un calendari que el grup de batukada d’Alcarràs, Xikalkà, ha posat en marxa fa uns mesos per captar fons per lluitar contra el càncer infantil.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà; del president de l’AECC-Catalunya contra el càncer Lleida, Josep Casals; de la presidenta de Xikalkà, Dolors Poca; de la coordinadora de les colònies de l’AEEC-Catalunya a Lleida, Dolors Zapata, i del fotògraf i autor del calendari, Sergi Dolcet.

El fotògraf Sergi Dolcet ha estat l’encarregat d’il·lustrar el calendari amb fotografies realitzades als nens i nenes de les colònies que organitza l’Associació contra el Càncer a Salardú (la Val d’Aran), així com també en altres localitzacions d’Alcarràs i Torrebesses.

El calendari recrea els diferents contes infantils protagonitzats pels nens i nenes de les colònies i per les integrants del grup de batukada Xikalkà.

Tal i com ha explicat la responsable de les colònies, Dolors Zapata, des de fa 17 anys, l’AECC-Catalunya contra el càncer de Lleida organitza, conjuntament amb la junta local de la Val d’Aran, unes colònies d’estiu pels infants que han patit una malaltia oncològica. En concret, un centenar de nens entre els 6 i 15 anys de tot l’estat espanyol participen cada any en aquestes colònies.

La presidenta del grup de batukada Xikalkà, Dolors Poca, ha explicat que les 15 integrants del grup, totes elles dones, han participat de manera voluntària en les sessions fotogràfiques afirmant que va ser una experiència molt enriquidora poder treballar i conviure amb aquests nens.

L’objectiu principal és recaptar diners per la lluita contra el càncer. A partir del 5 de novembre, es posaran a la venda 2.000 exemplars del calendari amb  un preu de cinc euros. Els punts de venda seran diferents comerços d’Alcarràs i de Lleida.

Els diners recaptats de la venda del calendari es destinaran íntegrament a les colònies d’estiu que organitzen l’AECC Catalunya i als onze projectes que es duen a terme a diferents hospitals de Catalunya en investigació del càncer infantil.

Lleida, 25 d’octubre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat