Acollim la presentació de la VIII Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell

Reñe_Catigat_001_SLI

Aquest any la sortida i arribada de la VIII Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell no competitiva es farà des de Fondarella el pròxim 26 d’abril

Reñe_Catigat_002_SLI

Aquest any la sortida i arribada de la VIII Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell no competitiva es farà des de Fondarella el pròxim 26 d’abril

Aquest any la sortida i arribada d’aquesta marxa no competitiva es farà des de Fondarella el pròxim 26 d’abril

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació de la VIII Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell, una marxa en BTT no competitiva, que se celebrarà el 26 d’abril.

La singularitat d’aquesta marxa de BTT és que el seu recorregut passa per 18 municipis del Pla d’Urgell sense repetir trajecte. Aquest any la sortida i l’arribada es farà des del municipi de Fondarella.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha explicat que l’objectiu de la cursa és donar a conèixer tota la comarca del Pla d’Urgell, amb un recorregut que transcorre pels pobles i nuclis de la comarca. “És un esdeveniment esportiu molt travat al territori i a les persones amb un elevat nombre de participants, que supera els 800, i una organització complexa que cada any lidera un dels pobles participants”, ha indicat Reñé.

L’itinerari de la marxa és el següent: Fondarella, El Palau d’Anglesola, Mollerussa, Vilanova de Bellpuig, Golmés, Vila-sana, Castellnou de Seana, Barbens, Ivars d’Urgell, Estany d’Ivars i Vila-sana (Desviament curta), Vallverd, Linyola, Els Arcs (Desviament mitjana), El Poal, Bellvís, Bell-lloc d’Urgell, Torregrossa, Sidamon, Miralcamp i Fondarella.

La marxa està pensada per donar a conèixer espais d’interès natural, com l’entorn de l’estany d’Ivars Vila-sana; els sostres comarcals coneguts com la Fita Alta al terme de Sidamon i el Tossal de l’Infern al terme de Miralcamp; altres espais com el mirador del Barranc de Linyola, el salt del Duran i les diferents banquetes dels canals auxiliars al Canal d’Urgell; la majoria d’esglésies de la comarca, altres construccions i edificis històrics i emblemàtics, entre d’altres, segons ha explicat el representant del Club Excursionista de Linyola, Àlex Masses.

“És un esdeveniment esportiu amb un contingut molt elevat de participació i convivència entre les persones de la comarca i una oportunitat també per donar a conèixer alguns dels productes agroalimentaris que propis de les comarques lleidatanes”, ha afegit Reñé.

Els participants podran escollir entre tres circuits: un recorregut llarg de 100 quilòmetres, un de mitjà de 65 quilòmetres i un més curt de 45 quilòmetres.

La passada edició, la marxa va comptar amb 857 participants. No obstant això, aquest any els organitzadors han limitat el nombre de participants a 750 per tal de garantir la qualitat de l’esdeveniment.

El representant del Club Esportiu de Fondarella, Xavier Acosta, ha explicat que és un projecte que es fa conjuntament al Pla d’Urgell, però que aquest any l’organització es porta des de Fondarella. Les inscripcions, que es poden realitzar a través de la pàgina web i les xarxes socials de la VIII Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell, es podran fer fins al 24 d’abril.

Els organitzadors han indicat que aquesta setmana ja s’ha assolit el centenar d’inscripcions.

Lleida, 27 de febrer de 2015

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat