Acollim la presentació de la Falla Gran Fondo Ribagorça

LA_Falla_Gran_Fondo_001_WEB

Presentació de la Falla Gran Fondo Ribagorça

LA_Falla_Gran_Fondo_001_SLI

Presentació de la Falla Gran Fondo Ribagorça

Una nova prova cicloturística amb dos recorreguts, de 133 km i 84km, per les carreteres i ports de muntanya de la Ribagorça

La Falla Gran Fondo Ribagorça és una ambiciosa prova cicloturística que la comarca de l’Alta Ribagorça acollirà el proper 3 de setembre amb l’objectiu de convertir el territori en una destinació turística esportiva d’alt nivell.

Aquest dilluns s’ha presentat en roda de premsa a la Diputació de Lleida a càrrec del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero; de l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, i de l’organitzador de la prova i representant de l’empresa Weffeel Events, Tito Pueyo.

El certamen comptarà amb dos recorreguts amb sortida i arribada al nucli de Barruera. El primer d’ells, serà de 133 km amb 2.900 metres de desnivell positiu i cinc ports de muntanya (Alto de Bonansa, Alto d’Espés, Càmara de Montanuy, Estació de Boi Taüll, aquesta última per sobre dels 200 metres i Caldes de Boí). En canvi, el segon recorregut consta de 84 km amb 1.840 metres de desnivell positiu i tres dels cinc ports citats anteriorment.

L’itinerari transcorre entre carreteres amb paisatges increïbles de l’Alta Ribagorça i s’introdueix en la comarca veïna de la Ribagorça aragonesa en bona part del seu recorregut. Aquest és el primer treball conjunt d’ambdós territoris en matèria de promoció esportiva i compta amb el suport explícit dels ajuntaments del Pont de Suert, Vilaller, la Vall de Boí,  Montanuy i del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i la Comarca de la Ribagorza, així com la Diputació de Lleida.

Tal i com ha afirmat el vicepresident Sabarich aquesta nova prova, que se suma al calendari ja existent, “uneix els tres eixos principals de promoció i generació econòmica del territori, parlem de ciclisme, de Pirineu i turisme, alhora que els hi hem d’agrair l’esforç que estan duent a terme per donar a conèixer una de les potencialitats del Pirineu, les Falles”.

Segons el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça es tracta d’una aposta que combina esport i turisme, com una fórmula clau per a la promoció del territori. Aquest esdeveniment es pot convertir en una oportunitat per donar notorietat a la comarca i el seu potencial com a destinació turística esportiva.

En aquest mateix sentit s‘ha manifestat l’alcaldessa de Vilaller, afirmant que aquest és un revulsiu econòmic per a la comarca i els seus tres municipis, la qual cosa suposarà potenciar el territori aglutinant l’esport, la natura i la muntanya.

Pel que fa a les accions de promoció, Tito Pueyo ha explicat que han arribat a acords especials amb allotjaments per oferir preus avantatjosos als participants, així mateix s’ofereix un descompte del 15% en el preu de la inscripció a tots els membres federats en clubs ciclistes d’Espanya.

La Falla Gran Fondo es projecta en tres edicions fins al 2020 amb seus a la Vall de Boí (2017), el Pont de Suert (2019) i Vilaller (2020).

 

Lleida, 10 de juliol de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat