Acollim la presentació de la Cursa de la Vaca de Vallfogona de Balaguer

Cursa_vaca_Vallfogona_001_SLI

Presentació de la Cursa de la Vaca de Vallfogona de Balaguer a la Diputació de Lleida

Vallfogona de Balaguer acollirà un any més la tercera edició de la Cursa de la Vaca, que tindrà lloc el proper diumenge, 20 de setembre, i s’espera que es consolidi a nivell provincial.

El diputat Eloi Bergós ha acompanyat el regidor d’Esports de Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana, i els organitzadors de la cursa, Manel Martínez i Jordi Puigfel, del Club Cansallebres, durant la presentació que ha acollit aquest dilluns la Diputació de Lleida.

El diputat Eloi Bergós ha manifestat la voluntat de la Diputació de Lleida d’estar al costat dels pobles que tenen la voluntat de promocionar-se a través d’iniciatives esportives com aquesta cursa de caire familiar, la cursa de la Vaca, que enguany arriba a la seva tercera edició.

La Cursa de la Vaca va néixer a través del Club Cansallebres, un grup de voluntaris de Vallfogona de Balaguer, que es van organitzar per comptar amb el patrocini de les quinze vaqueries del municipi. Vallfogona de Balaguer és coneguda per la seva producció de llet, una de les activitats productives més representatives d’aquesta zona de la Noguera.

Així mateix, el regidor de Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana, ha agraït la motivació dels voluntaris del poble per organitzar aquesta cursa. Des de l’ajuntament s’han organitzat altres activitats familiars pels acompanyants, com una xocolatada o inflables pels més petits. Com a novetat d’aquesta edició, el regidor ha destacat un dinar popular pels participants.

Els organitzadors de la Cursa de la Vaca, Manel Martínez i Jordi Puigfel, han explicat que hi haurà dos circuits segons el nivell de preparació física dels corredors: la Cursa de la Vaca de deu quilometres i la Cursa de la Vedella, de cinc quilometres. Tot i així, es tracta de circuits de baixa intensitat i de poc desnivell, ja que sobretot es pretén ser una cursa de caire familiar i popular.

Any rere any, han incrementat els corredors i aquest any, es pretén arribar a les 500 inscripcions.

Lleida, 14 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat