L’any passat van baixar uns 200 fallaires des de l’ermita de Sant Quirc d’Alins i una trentena del barranc del Botanal
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la roda de premsa de presentació de la baixada de les falles que cada any es fa el dia de la revetlla de Sant Joan a Alins, una tradició molt arrelada en aquest municipi del Pallars Sobirà.
La presentació ha comptat amb la participació del diputat Gerard Sabarich; del president de l’Associació Cultural i de Fallaires d’Alins, Vicenç Lladós, i de la vicepresidenta i de la secretaria de l’Associació, Elena Saboya i Anna Saboya respectivament.
El diputat Gerard Sabarich ha destacat que la corporació dóna suport a aquest tipus d’esdeveniments que posen en valor el territori i els trets característics que defineixen la cultura i les tradicions del Pirineu. A més, ha dit, “és un reclam turístic, un dinamitzador econòmic”.
La baixada de falles d’Alins el dia de la revetlla de Sant Joan es va tornar a reprendre fa 27 anys, després d’un període en que es va deixar de fer.
En la consolidació d’aquest esdeveniment hi té molt a veure la tasca de l’Associació Cultural i de Fallaires d’Alins. El seu president, Vicenç Lladós, ha explicat que fa un parell d’anys es va recuperar la baixada original que s’estén al llarg del barranc del Botanal, al solà d’Alins i que complementa la que s’ha fet des de fa 27 anys, que és la que té inici a l’ermita de Sant Quirc d’Alins.
L’any passat van baixar uns 200 fallaires des de l’ermita de Sant Quirc d’Alins i una trentena del barranc del Botanal.
L’Anna Saboya ha indicat que es tracta de “recuperar un fet cultural i donar a conèixer aquesta baixada de falles amb identitat pròpia”.
D’altra banda, a finals d’aquest any està previst conèixer la resolució de la candidatura “Festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus” que es va presentar com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.
Lleida, 18 de juny de 2015
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat