Acollim la presentació de la 8a Cursa de Carnestoltes de Puigverd de Lleida

Cursa_atletica_Puigverd_002_SLI

Cursa_atletica_Puigverd_001_SLI

El proper diumenge 6 de març se celebrarà aquesta cursa juntament amb la 7a Cursa de Canicross Cotècnica Màxima de Puigverd

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 8a Cursa de Carnestoltes i la 7a Cursa de Canicross Cotècnica Màxima de Puigverd de Lleida, que se celebraran el proper 6 de març i que es caracteritzen perquè tots els participants corren disfressats, donant així un toc d’humor carnavalesc.

La presentació ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; del regidor d’Esports de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, i dels representants de l’Associació Esportiva Cultural de Puigverd (AEC) i organitzadora de les curses, José Pérez i Sandra Barberà.

Els organitzadors han explicat que la prova es vol diferenciar de la resta de curses que s’organitzen i volen “que sigui una festa de l’atletisme, que la gent vingui a córrer, però també a passar-s’ho bé”.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha indicat que aquesta és una de les poques o l’única cursa de les comarques lleidatanes que es pot fer acompanyat amb un gos.

La particularitat de la cursa Canicross és que es disfressen els participants i els gossos que els acompanyen també. S’ha de córrer amb el gos lligat amb un arnés específic per a les curses, fent parella amb el gos. Respectant les necessitats pròpies del gos per tal d’evitar qualsevol maltractament de l’animal .

La sortida i l’arribada serà a la zona esportiva, s’iniciarà a les 10 hores i es tancarà a les 11.30 hores. La cursa Canicross començarà a les 9.30 hores i l’edat mínima dels gossos participants és d’un any. El recorregut és de 6 i 10 quilometres i consta d’un 70% de terra i un 30% d’asfalt.

Els organitzadors proposen curses infantils amb l‘objectiu de fomentar l’esport i esperen arribar als 200 nens inscrits.

Les inscripcions es tancaran el 4 de març o bé quan s’arribi als 300 inscrits entre les dues curses, que també es poden fer caminant.

El regidor d’Esports de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, ha explicat que la cursa es recupera després d’un any d’aturada, gràcies al suport municipal i amb la voluntat de fer partícips les entitats municipals i particulars del poble. Els organitzadors han agraït la tasca dels voluntaris.

Lleida, 29 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat