Acollim la presentació de la 5a Cursa de la Nectarina Atlètica d’Alcarràs

Cursa_Alcarras_WEB

Presentació de la Cursa “Nectarina Atlètica” Fruits de Ponent d’Alcarràs

Cursa_Alcarras_SLI

Presentació de la Cursa “Nectarina Atlètica” Fruits de Ponent d’Alcarràs

Aquest any canvia de dia i horari, ja que es farà diumenge 16 de juliol a les 9.30 hores

El municipi d’Alcarràs organitza un any més la “Cursa Nectarina Atlètica” Fruits de Ponent amb el suport de la Diputació de Lleida. Aquesta és la cinquena edició d’aquesta cursa popular nascuda per difondre la qualitat de la fruita dolça pròpia de la comarca del Segrià i, en aquest cas, d’Alcarràs, un dels principals municipis productors de fruita dolça del nostre país.

La principal novetat és el canvi de dia i d’hora. Deixa de fer-se un dissabte al vespre i, enguany, es trasllada al diumenge, 16 de juliol, a les 9.30 hores del matí. També s’organitzarà un dinar de germanor en acabar la cursa amb l’objectiu d’esdevenir una festa amb un caire més familiar.

S’organitzaran dues curses de 10 i 5 km i una caminada popular de 5km pels carrers de la vila i pels camins de l’entorn. La sortida i l’arribada estaran situades davant del Pavelló Poliesportiu. El recorregut és similar al de l’any anterior, un circuit urbà pels carrers del poble combinat amb un de rural, vorejant el riu Segre i els camps de fruiters.

Després de l’èxit de la passada edició, es tornarà a organitzar la cursa infantil a les 11 hores per infants nascuts entre els anys 2003 i 2010.

També s’han ampliat els premis. Hi hauran trofeus pels tres primers de la general de la cursa de 10 km i també els tres primers de la cursa de 5 km, en la categoria masculina i femenina.

La presentació a premsa s’ha realitzat aquest dimarts a la Diputació de Lleida amb la participació de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol; de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra; del regidor d’Esports de l’ajuntament, Jaume Bernis, i de la secretaria i corredora del Club MaiParem, Ivet Freixes.

La vicepresidenta Pujol ha destacat el suport de la Diputació de Lleida en aquestes curses que s’organitzen arreu del territori. I en particular aquesta d’Alcarràs, ja que promociona l’esport, els valors i la fruita dolça, un valor afegit del Baix Segrià.

El Club MaiParem és de recent creació a Alcarràs. Està integrat per uns 90 socis del poble amb ganes de compartir aquest esport plegats. L’alcalde Miquel Serra els ha agraït la seva dedicació i la seva implicació en l’organització de la cursa.

Tal  i com ha subratllat el regidor Jaume Bernis, la cursa manté, des dels seus inicis, una vessant solidària. Aquest any, es recollirà un euro de cada inscripció per l’Associació de l’Ictus de Lleida i també es recolliran medicaments pel centre de salut de l’ONG Kuwonku de Gàmbia.

 

Lleida, 4 de juliol de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat