Acollim la presentació de la 4a Cursa de la Nectarina Atlètica d’Alcarràs

Cursa_Nectarina_Alcarras_SLI

Presentació de la Cursa La Nectarina Atlètica d'Alcarràs 2016

 

La Nectarina Atlètica Fruits de Ponent permet gaudir d’Alcarràs fusionant l’esport, la fruita dolça i el seu entorn

 Els organitzadors esperen uns 500 corredors entre les curses de 5 i 10km

La Diputació de Lleida, un any més, dóna suport a la Cursa de la Nectarina Atlètica Fruits de Ponent d’Alcarràs que arriba a la seva quarta edició el proper dissabte 16 de juliol a les 20.30 hores.

Aquesta cursa és una de les primeres que es van organitzar a les terres de Lleida en horari nocturn i que va néixer com una cursa popular per promoure el consum de la fruita dolça.

En l’edició de l’any passat van participar uns 400 corredors entre les dues distàncies de 5 i de 10 quilòmetres. Aquest any els organitzadors esperen superar els 500 participants.

El circuit barreja l’entorn urbà i el rural, creuant carrers d’Alcarràs, així com un tram del Camí de Sant Jaume, vora del riu Segre i els camps de fruiters. Aquesta és una de les novetats de la quarta edició, un circuit renovat que incorpora un tram de dos quilòmetres per la llera del riu Segre, anomenat Camí del Riu, amb molt d’interès paisatgístic i natural del municipi.

També recorrerà les instal·lacions de l’empesa patrocinadora Fruits de Ponent.

A la roda de premsa de presentació hi han assistit la vicepresidenta segona Rosa Pujol; l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i el regidor d’esports de l’Ajuntament d’Alcarràs, Jaume Bernis.

En nom de la Diputació de Lleida, la vicepresidenta Rosa Pujol ha mostrat el suport de la institució a les iniciatives que es duen a terme arreu del territori i que en aquest cas fusiona l’esport, la fruita i l’entorn. Seguint amb la mateixa idea, l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha afirmat que la intenció d’aquesta cursa és promocionar la fruita dolça i el seu consum, motor econòmic del municipi i del Baix Segrià, a través de l’esport i de manera solidària.

Aquest any s’amplien les modalitats de la Cursa de la Nectarina Atlètica amb curses infantils d’1 km i una Caminada Popular de 5 km, on s’espera que  hi participin uns 150 nens i nenes.

La cursa ha tingut des dels seus inicis una vessant solidària que consisteix en destinar un euro de cada inscripció a una entitat social. Aquest any, l’euro solidari anirà destinat a l’Associació Amics del Sàhara de les terres de Ponent. A la cursa també els acompanyaran algunes de les famílies lleidatanes que els estius acullen nens i nenes sahrauís a les comarques lleidatanes.

L’organització vol que aquest any la cursa es converteixi en una Festa del Running tant pels corredors com pels acompanyants i les seves famílies. Per això, una de les principals novetats serà l’espectacle dels 40 Principals Tour que animarà tota la tarda-nit amb un bon ambient festiu.

Lleida, 5 de juliol de 2016

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat