Acaba Fitur, comencen noves activitats

Públic finalista davant els mostradors d'Ara Lleida a FITUR durant el cap de setmana

El Patronat de Turisme qualifica de positiu el balanç de la participació de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida a la manifestació firal que es clausura avui a Madrid
LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA TANCA MÉS D’UNA VINTENA D’ACCIONS DE PROMOCIÓ INTERNACIONAL A FITUR 2016
Amb motiu de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme 2016, l’oferta gastronòmica lleidatana es promocionarà al mercat francès al novembre amb una presentació que tindrà lloc a Bordeus sota el nom “Gran Tour” adreçada a premsa i turoperadors

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida qualifica de positiu el balanç de la participació de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida a Fitur 2016, tant pel que fa al nombre d’accions que s’han pogut tractar en l’àmbit professional amb operadors estatals i internacionals com també pel nombre de visitants que el cap de setmana han passat pel saló com a públic finalista i que s’han interessat pel conjunt de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida i les novetats que el conjunt del territori ha presentat en aquesta nova edició de la manifestació firal.
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme Ara Lleida, ha tancat a Fitur més d’una vintena d’accions de promoció per a aquest any 2016 amb els Centres de Promoció de Turisme de Catalunya a l’estranger de l’Agència Catalana de Turisme, destinades a incrementar el nombre de turistes procedents d’Alemanya, el Benelux, França, el Regne Unit, Israel, Itàlia, els EUA, Rússia i els països de l’Est, com també de l’Àsia, mercats interessats en l’oferta de natura, cultura, turisme actiu, neu o les propostes de senderisme del Pirineu i les Terres de Lleida. Així mateix, durant el saló s’han negociat diferents accions de difusió de l’oferta turística de Lleida amb diversos mitjans de comunicació. A tot plegat cal afegir la participació d’un bon nombre d’empresaris i operadors turístics lleidatans que han mantingut contactes i reunions comercials a l’estand de Catalunya a Fitur, la segona fira del sector turístic més important del món i que es clausura avui diumenge, 24 de gener.

Aprofitant la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme, ha pogut tancar una acció promocional de la gastronomia lleidatana al mercat francès per al pròxim mes de novembre. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb els col•lectius de cuina del territori, farà una presentació de l’oferta gastronòmica lleidatana a Bordeus adreçada a premsa i turoperadors. L’acció, que porta per nom “Gran Tour”, és una presentació activa en què els participants podran assistir a un showcooking i comprar i elaborar ells mateixos els plats típics de la cuina lleidatana. Al marge d’aquesta acció per promocionar l’enogastronomia de les comarques de Lleida, s’han tancat altres accions adreçades al mercat francès per a la promoció del senderisme, el moturisme, la pesca i la neu, entre d’altres.
D’altra banda, amb el mercat alemany, el Benelux, el Regne Unit, Itàlia i Israel s’han tancat diferents accions adreçades a promocionar el turisme actiu i els esports d’aventura, l’oferta de neu i l’esquí del Pirineu de Lleida i els nous productes turístics que impulsa el Patronat de Turisme com ara el “Moturisme Ara Lleida” i el projecte “Benvinguts, Senderistes i cicloturistes”. També el projecte “Perseguits i salvats”, adreçat de manera específica al mercat israelià, a més d’una presentació als principals turoperadors de neu d’Israel que tindrà lloc el mes d’abril amb les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida. També s’han tancat accions per a la promoció del programa “Benvinguts a Pagès” per donar a conèixer els productes i els productors de les Terres de Lleida, a més d’altres destinades a promocionar el turisme religiós i el cultural amb el romànic de la Vall de Boí com un dels referents principals, com també l’oferta patrimonial del conjunt de la demarcació. Altres actuacions que s’han pogut tancar a Fitur han estat amb el mercat dels EUA vinculat amb el turisme actiu i amb un turoperador mexicà per a la promoció de les rutes del romànic.
Finalment, amb el mercat rus i els països de l’Est, s’han previst diferents accions adreçades a la promoció de les falles del Pirineu, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i l’oferta de turisme rural i els pobles amb encant de la demarcació de Lleida. També amb el mercat asiàtic s’ha programat un famtrip amb 65 agents de l’Índia de la NIMA (Network of Indian MICE Agents) amb la finalitat de promocionar les comarques de Lleida com a oferta complementària a la ciutat de Barcelona per a l’acolliment de grups que assisteixen a congressos, trobades o incentius.
Bona rebuda de l’oferta turística i de les novetats pel públic finalista
La Festa del Foc i les Falles del Pirineu, declarades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, que s’ha presentat com una de les novetats principals dins l’acció de promoció de la Diputació de Lleida enguany a Fitur, ha tingut una resposta molt bona del públic i dels mitjans de comunicació per tal de conèixer les dates de les celebracions de les diferents baixades de falles i localitats on tenen lloc. Dues falles, una de l’Alta Ribagorça i una altra del Pallars Sobirà, han estat presents a l’espai del Patronat de Turisme a Fitur durant els 5 dies de fira, motiu pel qual també ha generat l’interès del públic.
El projecte “Moturisme, Ara Lleida”, pioner a escala de tot l’Estat espanyol que impulsa la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha despertat força interès entre diferents turoperadors internacionals, mitjans de comunicació i molts aficionats particulars al món del motor. També el projecte “Benvinguts! Senderistes i cicloturistes” i els 20 nous paquets turístics estructurats de la plana de Lleida, com les rutes “Perseguits i salvats”, són altres de les propostes noves que han generat interès entre el públic, juntament amb la demanda d’informació especifica vinculada amb l’oferta de neu al Pirineu de Lleida, les activitats de turisme actiu i els esports d’aventura, les ofertes de natura i de cultura, amb el romànic de la Vall de Boí com un dels seus exponents principals, com també la demanda per fer escapades i sortides de cap de setmana i en vista a les festes de Setmana Santa i de l’estiu pel que fa al públic finalista consumidor de vacances i d’escapades.
Durant la celebració de Fitur 2016, s’ha pogut copsar un ambient optimista de cara a la millora del sector a escala general, el qual s’ha vist reflectit en uns bons resultats turístics l’any 2015, com també per les bones previsions de cara al present any 2016.
La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha participat a Fitur 2016, que s’ha celebrat del 20 al 24 de gener, dins l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme amb les marques “Pirineus” i “Terres de Lleida”. Amb la marca turística “Pirineus”, hi han estat representats els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès, i amb el taulell “Terres de Lleida”, els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. La Val d’Aran ha mantingut un espai propi dins del mateix estand de l’Agència Catalana de Turisme.

Lleida, 24 de gener de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat