Abans i després per a les carreteres locals del Jussà

Innauguració Crta. Orcau

Innauguració Crta. Orcau

La Diputació ha destinat 2,2M€ per millorar 8 accessos locals i un pont centenari en aquest mandat

Les actuacions són a Llimiana, Orcau, Estorm, Sant Salvador de Toló i Sarroca de Bellera, Gavet de la Conca, Pont de Claverol, Isona i Conca Dellà, i, properament, s’actuarà a Sant Romà d’Abella

La Diputació de Lleida ha facilitat la millora de les comunicacions locals al Pallars Jussà a través de 9 actuacions realitzades aquest mandat per un import global superior als 2,2M€ i que es preveu que finalitzin aquest 2015. El president Joan Reñé ha inaugurat aquest dimecres les obres a la carretera d’Orcau i ha destacat la satisfacció per haver pogut contribuir a una actuació que garanteix una major seguretat per al trànsit i facilita l’accés als pobles d’aquesta comarca.

Per Reñé, tant l’actuació feta a Orcau com les de Llimiana, Estorm, Sant Salvador de Toló, Sarroca de Bellera, Gavet de la Conca, camí del Pont de Claverol, Isona i Conca Dellà, i, properament, a Sant Romà d’Abella mostren que la corporació lleidatana treballa en la millora de les carreteres de la comarca del Pallars Jussà “per tal de garantir, en cooperació amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i els consistoris, l’accessibilitat, la viabilitat i la seguretat dels veïns que viuen en aquests pobles”.

En el cas d’Orcau, ha explicat Reñé, la carretera d’accés requeria una actuació de millora del ferm, de les cunetes i sobretot de la seguretat, ja que “a Orcau hi viuen una vintena de veïns que han triat on volen viure i que tenen tot el dret a tenir els serveis en les millors condicions possibles donant garanties de l’equilibri territorial i de la riquesa de les nostres comarques”.

L’actuació de millora s’ha fet en un tram de 4,7 quilòmetres de la carretera local LV-5112, de la C-1412b a Orcau, al terme municipal d’Isona i Conca Dellà.

Resum actuacions:

• Carretera Orcau LV-5112. 358.200€
• Carretera Llimiana LV-9121. 669.735€. En execució
• Carretera Estorm LV-9125. 60753€. En execució
• Carretera Sant Romà d’Abella LV-5113. 220.202€ (pendent inici licitació)
• Pont Gavet de la Conca. 539.236€. Finalitzada
• Carretera de Sant Salvador de Toló L-912. 227.238. Finalitzada
• Carretera de Sarroca de Bellera L-521. 99.862€. Finalitzada
• Camí Conca de Dalt. 32.126€. En execució
• Carretera Isona Conca Dellà (de la C-1412b a Covet). 46.033€

Compromís amb el patrimoni arqueològic

El president de la Diputació de Lleida ha visitat el Museu de Conca Dellà i ha pogut veure el Coll del Dinosaure trobat al terme municipal, juntament amb l’alcalde d’Isona i Conca Dellà, Constantí Aranda; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i altres membres del consistori.

En aquest sentit, Reñé ha manifestat el seu compromís per continuar col·laborant amb l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà, així com amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, tant en el Museu dels Dinosaures com en la posada en valor d’altres espais arqueològics del municipi corresponents a l’època romana.

“Des de l’IEI continuarem col·laborant per fer possible que tot aquest entorn arqueològic mantingui el seu atractiu i que s’afegeixi a l’oferta turística del Montsec”, ha indicat el president de la Diputació de Lleida. També ha manifestat el suport institucional davant la possibilitat que el Montsec sigui Parc Natural, “la qual cosa acabaria d’enfortir l’oferta turística”, ha indicat.

Posteriorment, s’ha desplaçat a Tremp on ha visitat el local de l’Epicentre. A la visita a la comarca del Pallars Jussà també hi han assistit els diputat Xavier Pont i Antoni Villas.

Isona i Conca Dellà, 18 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat