La Diputació finalitza les obres de condicionament del replà de les Coves, a l’Albagés, com a recurs turístic

Es tracta del condicionament del Calvari, el replà de les Coves i el camí del cementiri dins del projecte Ponent Actiu

El projecte Ponent Actiu, liderat per la Diputació, ha finalitzat les obres de condicionament del Calvari, replà de les Coves i camí del cementiri, per un import de 41.753.47 €, dels quals el 50% són amb fons FEDER, un 25% de l’Ajuntament de l’Albagés i un 25% de la Diputació de Lleida.

Les obres han consistit en l’habilitació d’un mirador sobre la part central de les Garrigues, en què es poden divisar les principals formacions rocoses, com els Bessons, el Tossal dels Barrancs o la Serra Fosca.

Aquest projecte forma part de l’adequació d’espais urbans i de la recuperació del patrimoni cultural i natural de l’àmbit del riu Set. Resta pendent la senyalització de la ruta que es preveu que s’iniciï en breu.

La ruta unirà el naixement del riu al Vilosell amb la seva desembocadura al Segre, passant per indrets en què actua el projecte Ponent Actiu, permetent la rehabilitació d’espais com el paratge de Sant Miquel de la Tosca, les basses de la Pobla de Cérvoles, l’ermita de les Besses a Cervià, el replà de les Coves a l’Albagés, l’espai de visitants de les Coves del Cogul o la vila d’Aspa.

L’objectiu de Ponent Actiu és que es pugui consolidar com a destí turístic a partir de la posada en valor del seu patrimoni natural i cultural i mitjançant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.

D’aquesta manera, es promou la diversificació de l’oferta turística, es desenvolupa la innovació en la indústria turística, es milloren les competències professionals, es fomenta la prolongació de la temporada turística, i es consolida la base de coneixements socioeconòmics del turisme.

D’altra banda, també es promou el turisme sostenible i de qualitat, amb la utilització responsable dels recursos naturals, la promoció, protecció i conservació del patrimoni natural i cultural; l’avaluació de l’impacte local, econòmic i social; i la visibilització internacional i celebració d’accions conjuntes.

Lleida, 10 de juny de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat

Replà de les Coves a l'Albagés_1

Se trata del acondicionamiento de El Calvari, el rellano de Les Coves y el camino del cementerio dentro del proyecto Ponent Activo

El proyecto Ponent Activo, liderado por la Diputación, ha finalizado las obras de acondicionamiento de El Calvari, el rellano de Les Coves y el camino del cementerio por un importe de 41.753.47 €, de los que el 50% proceden de los fondos FEDER; un 25%, del Ayuntamiento de L’Albagés, y un 25%, de la Diputación de Lleida.

Las obras han consistido en la habilitación de un mirador sobre la parte central de Les Garrigues, donde se pueden divisar las principales formaciones rocosas, como Els Bessons, el Tossal dels Barrancs o la Serra Fosca.

Este proyecto forma parte de la adecuación de espacios urbanos y de la recuperación del patrimonio cultural y natural del ámbito del río Set. Queda pendiente la señalización de la ruta, cuyo inicio se prevé en breve.

La ruta unirá el nacimiento del río en El Vilosell con su desembocadura en el Segre, pasando por puntos en los que actúa el proyecto Ponent Activo, lo que permitirá la rehabilitación de espacios como el paraje de Sant Miquel de la Tosca, las balsas de La Pobla de Cérvoles, la ermita de Les Besses en Cervià, el rellano de Les Coves en L’Albagés, el espacio de visitantes de Les Coves de El Cogul o el municipio de Aspa.

El objetivo de Ponent Activo es que se pueda consolidar como destino turístico mediante la puesta en valor de su patrimonio natural y cultural y a partir de un modelo de gestión unificado, que haga posible la creación de nuevos productos turísticos sostenibles en el territorio, así como la recuperación y la valorización del patrimonio cultural y natural y de los municipios que lo rodean.

De este modo, se promueve la diversificación de la oferta turística, se desarrolla la innovación en la industria del sector, se mejoran las competencias profesionales, se fomenta la prolongación de la temporada y se consolida la base de conocimientos socioeconómicos del turismo.

Por otro lado, también se promueve el turismo sostenible y de calidad con el uso responsable de los recursos naturales, la promoción, protección y conservación del patrimonio natural y cultural, la evaluación del impacto local, económico y social, y la visibilización internacional y celebración de acciones conjuntas.

Lleida, 10 de junio de 2019