La Diputació de Lleida acull fins diumenge 150 especialistes en el VI Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya

Les sessions inclouran ponències, taules rodones i comunicacions, a més de visites a diferents punts de Lleida ciutat i del territori

La inauguració ha comptat amb la participació del diputat Josep Ibarz
La Sala d’Actes de la Diputació de Lleida acull des d’avui i fins diumenge dia 2 el VI Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya, organitzat per l’ACRAM (Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval) i la Diputació, i que aplegarà uns 150 especialistes.

El congrés ha estat inaugurat aquest matí amb la presència del diputat Josep Ibarz; d’Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat; Josep Maria Vila, president de l’ACRAM; i Joan-Ramon González, responsable del Servei d’Arqueologia de la Diputació de Lleida i president dels Amics de la Seu Vella. En la seva intervenció, Ibarz ha fet una clara defensa de la cultura en general i del contingut del congrés en particular, definint-lo com “un punt de trobada en el qual compartir coneixements i les últimes novetats en el món de l’arqueologia a Catalunya”. És per això que ha volgut fer palesa la “satisfacció” de la Diputació de Lleida pel fet d’acollir unes jornades “de recerca i de divulgació al voltant dels descobriments fets arreu del país”.

Lleida pren el relleu dels congressos celebrats el 1998 a Igualada, el 2002 a Sant Cugat, el 2006 a Sabadell, el 2010 a Tarragona i el 2014 a Barcelona. L’activitat s’articula en base a ponències, taules rodones i comunicacions, estructurades en tres temes. El primer d’ells s’ha desenvolupat aquest matí i tractava sobre ‘Els castells de frontera’. A la tarda serà el torn per al segon tema, ‘L’arqueologia del món andalusí a Catalunya’, i inclourà visites al Palau de la Diputació, les adoberies i les muralles d’Anselm Clavé.

El divendres continuarà l’activitat durant tota la jornada, centrant-se en les intervencions arqueològiques (2014-2018), que acabarà amb una visita al turó de la Seu Vella i al Museu de Lleida. Dissabte al matí seguiran les comunicacions sobre les intervencions arqueològiques, mentre que a la tarda es desenvoluparà el tema 3, que du per títol ‘1998-2018: 20 anys de Congressos d’Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya. Un balanç de recerca’, amb un seguit de comunicacions entre les quals hi haurà la que tracta sobre ‘El paper de la Diputació de Lleida en la normalització de l’arqueologia medieval i moderna en els darrers vint anys’, a càrrec de Joan-Ramon González. En acabar les sessions, es farà la cloenda del congrés i unes visites al convent del Roser i la Cuirassa, el call jueu de Lleida.
La darrera jornada, programada per diumenge, se centrarà en una visita al Baix Segre, concretament al fossar, castell i pou de gel d’Alcarràs, a Sant Joan de Carratalà (Aitona) i al Bovalar i al monestir d’Avinganya (Seròs).

Podeu trobar més informació i consultar el programa del congrés a: http://www.acram.cat/2018/09/vi-congres-darqueologia-medieval-i-moderna-a-catalunya-lleida-29-nov-2-des-2018/.
Lleida, 29 de novembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat