La Diputació de Lleida, durant els propers quatre anys, té previst adquirir 400 DEA, tots ells homologats i connectats amb el SEM
Els 400 aparells nous se sumaran als 175 que la Diputació ja ha finançat des del 2010 fins avui, fent un total proper als 600 i convertint així Lleida en un territori cardioprotegit
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat aquest divendres que la corporació té previst adquirir durant els propers quatre anys uns 400 desfibril·ladors (DEA), que s’afegiran als 175 que la institució ja ha facilitat als municipis de Lleida, de manera que la xifra arribarà a prop dels 600. Tots ells s’incorporaran a una xarxa connectada al SEM (Servei d’Emergències Mèdiques). El desplegament contemplarà també un pla de formació d’ús dels DEA i de sensibilització i informació a la població.
El pla preveu que, entre els mesos d’octubre i novembre d’enguany, la corporació començarà a adquirir aparells per tal que siguin instal·lats a l’interior dels consultoris mèdics, pavellons poliesportius i altres dependències municipals.
Joan Reñé ha explicat també que l’objectiu és que les comarques de Lleida siguin un territori cardioprotegit: “Són 400 aparells que posarem a la disposició dels ajuntaments que ho han sol·licitat i que també oferirem, en un pla de tres anys probablement, per poder instal·lar-los a tots els municipis de les comarques de Lleida”, fins al punt de fer possible la fita de “cap municipi sense un desfibril·lador”.
La compra d’aquests desfibril·ladors suposarà una inversió aproximada d’un milió d’euros per part de l’àrea de Salut de la Diputació, una inversió que servirà, segons ha dit Reñé, per donar “garanties de seguretat i de prevenció” en qualsevol dels equipaments municipals que comptin amb aquests aparells.
Així mateix, Joan Reñé ha afegit que 26 aparells seran lliurats als Mossos d’Esquadra mitjançant un conveni segons el qual aquests DEA s’integraran dins els cotxes-patrulla d’aquest cos de seguretat.
L’adquisició de tots els aparells desfibril·ladors es farà seguint les condicions de l’acord marc que la Diputació de Lleida ha treballat conjuntament amb altres entitats en el si del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL), organisme adscrit a l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Una vuitantena de municipis ja han manifestat l’interès per disposar d’aquests aparells.
Lleida, 20 d’octubre de 2017
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat