La Diputació de Lleida ha editat 3.000 exemplars d’aquesta eina que pretén donar unes pautes a aquelles persones que pateixen una pèrdua d’un ésser estimat i necessiten un suport a nivell anímic
El Servei de Suport al Dol de Ponent ha elaborat la Guia de suport al dol, que s’ha presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida amb la participació de la diputada Rosa M. Mora, juntament amb la presidenta i la coordinadora del Servei de Suport al Dol de Ponent, Míriam Lorenzo i Begoña Gimenez, respectivament.
Aquesta guia, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, pretén ser un recurs de caràcter psicoeducatiu elaborat per un equip de professionals del Servei de Suport al Dol de Ponent, basant-se en la seva experiència al llarg dels anys acompanyant en el dol i seguint el model de teràpia humanista, integrativa i relacional.
La diputada provincial, Rosa M. Mora, ha explicat que la Diputació de Lleida ha col·laborat amb aquesta iniciativa amb la edició dels 3.000 exemplars que es repartiran pels conselles comarcals per tal que pugui arribar a les persones que ho necessitin d’arreu del territori lleidatà, professionals de l’àmbit sanitari i educatiu, com també a les famílies i les escoles.
Cal mencionar també que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha elaborat el pròleg, on explica que la guia pretén ser l’acompanyament de persones i famílies enfront la pèrdua d’un esser estimat o en l’etapa final de la vida d’un pacient.
Tal i com ha indicat la presidenta del Servei de Suport al Dol de Ponent, Míriam Lorenzo, aquesta guia ha de ser una eina per poder comprendre i respectar millor el dol de cada persona. Així com per entendre els conceptes bàsics del dol, les seves etapes i símptomes. La presidenta de l’associació ha agraït el suport de la Diputació de Lleida i la sensibilitat que ha mostrat al respecte d’aquest tema tan personal.
L’objectiu d’aquesta nova eina és doble. Per una banda, ajudar els lectors a interpretar de la manera més serena i saludable possible els pensaments i les emocions quan es perd una persona estimada. I per altra, permet als professionals de l’àmbit saludable i educatiu realitzar una atenció inicial més efectiva i realitzar una posterior derivació cap als serveis de suport.
La coordinadora de l’associació, Begoña Gimenez, ha explicat que la guia actua com una crossa, els usuaris podran endur-se-la a casa per compartir-la amb la resta de la família.
Aquesta guia s’ha editat en català i en castellà i està redactada amb un estil senzill i clar per arribar així a tota mena de públic.
Lleida, 4 de juliol de 2016
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat