La Diputació col·laborarà amb el projecte ‘FutbolNet’, de la Fundació del FC Barcelona

ORIfutbolnet_01_editora_2_5240_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la importància d’aquest projecte que pretén educar en valors, fomentar la cohesió i la integració social i millorar la convivència familiar i ciutadana mitjançant l’esport

A les comarques lleidatanes, el programa es posarà en marxa a Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, la Seu d’Urgell i Cervera

La Diputació de Lleida s’ha sumat al projecte FutbolNet impulsat per la Fundació del FC Barcelona, que s’ha presentat aquest divendres al Palau de la Generalitat. L’acte ha comptat amb la presència d’Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya i de Sandro Rosell, president del FC Barcelona, i hi ha assistit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

També hi ha assistit Ramon Pont, vicepresident primer de la Fundació FC Barcelona; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona; representants de la Fundació “la Caixa”, de Llet Nostra i de l’Agència Catalana de Consum, així com els alcaldes dels municipis que aplicaran aquest programa, entre els quals es trobaven l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el paer en cap de Cervera, Ramon Royes; l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Reñé també ha estat acompanyat pel cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo.

Projecte de 24 setmanes basat en el foment de sis valors

‘FutbolNet’ és un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa té una durada de 24 setmanes, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi.

Durant les 24 setmanes ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor.

Amb 4.000 beneficiaris directes

‘FutbolNet’ té a cada municipi 60 beneficiaris amb edats compreses entre els 8 i 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l’ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.

A l’equador de l’aplicació del programa, cada localitat dóna a conèixer el projecte al seu municipi amb la celebració del ‘Festival FutbolNet’, una festa ludicoesportiva sobre valors oberta a la comunitat on hi participen 140 beneficiaris més per municipi.

Implementació a 20 localitats

Les proves pilot de ‘FutbolNet’ es van desenvolupar satisfactòriament durant el 2011 i aquest mes de febrer el projecte ja s’ha iniciat a Salt, Banyoles, Olot, Santa Coloma de Gramenet i al barri del Carmel de Barcelona. Properament ‘FutbolNet’ arribarà a més localitats catalanes: Igualada, Badalona, Martorell, Vic, Figueres, Palafrugell, Cervera, Balaguer, Tàrrega, la Seu d’Urgell, Mollerussa i diverses localitats tarragonines encara per confirmar.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que la corporació davant d’una proposta esportiva i social com aquesta, no vol fer altra cosa que sumar-s’hi i donar-hi el seu més incondicional suport, perquè “creiem en l’esport i en la seva transcendència, especialment, entre el segment més jove del nostre país”.

Reñé ha indicat que el projecte FutbolNet “és una proposta que “es basa en la formació en valors, que parteix d’una entitat esportiva reconeguda i respectada arreu del món, la qual, gràcies a les consecucions esportives i a les seves bones pràctiques, ha esdevingut un referent i un símbol mundial”.

Durant el seu parlament, el president de la Diputació ha explicat que “la identitat de la nació catalana es basa en conceptes com història, cultura i llengua. Però aquests elements no són pas els únics que defineixen el nostre país i la seva gent; sinó que, amb els anys, hem anat creant i incorporant nous estereotips simbòlics”, ha indicat.

El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que el poble català ha forjat una nova icona al voltant de l’esport, en general, i del Futbol Club Barcelona, en particular, “que es projecta, al segle XXI, amb més força i orgull que mai”.

“La força de l’esport i del Barça, com a element de cohesió social, com a transmissor de valors i com a element d’identitat, s’ha convertit en tot un símbol i un exemple, sobretot entre els joves”, ha indicat Reñé.

Barcelona, 20 d’abril de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat