Estudi per saber quin és l’estat del sector hoteler i el perfil del seu client potencial

ORIpresentacio_estudi_encarregat_pel_patronat_de_turisme_01_editora_2_5394_0_1

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha encarregat un estudi per conèixer l’estat actual del sector hoteler de la demarcació de Lleida. La presentació de l’estudi, que és previst que estigui acabat en el termini de tres mesos, ha tingut lloc aquest dimarts a la Diputació de Lleida en el decurs d’una roda de premsa que ha presidit Gerard Sabarich, vicepresident del Patronat de Turisme, i en la qual també han participat Jordi Blanch, director del Patronat; Albert Grau, de Magma Tri Hotel Consulting, l’empresa que farà l’estudi; el vicepresident de la Federació d’Hostaleria, Jaume Marimon, i el gerent de la mateixa federació, Ramon Solsona.

El vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha destacat que "les comarques de Lleida tenen molts i bons recursos turístics, però per poder vendre’ls hem de saber en quina situació real es troba el sector hoteler de la nostra demarcació. Hem de tenir una fotografia real dels hotels per poder encarar els futurs plans de desenvolupament turístic de la demarcació de Lleida". Sabarich també ha incidit especialment en la importància que té el sector hoteler a les nostres comarques, amb una oferta de 21.250 places i 416 establiments, unes xifres que representen més d’una tercera part de l’oferta de l’allotjament turístic reglat, que disposa de 59.600 places entre hotels, càmpings, turisme rural i albergs i apartaments turístics.

Per la seva banda, el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, ha destacat la importància de poder elaborar estratègies de futur per part del Patronat basades en dades fiables. En aquest sentit ha manifestat que s’ha encarregat aquest estudi sobre l’estat actual del sector hoteler de la demarcació de Lleida de la mateixa manera que ja es va fer recentment amb el sector del turisme actiu i els esports d’aventura. Així mateix, Blanch ha avançat que s’està treballant en aquesta mateixa direcció amb el sector del turisme rural de la demarcació de Lleida, com també sobre el nivell de comercialització via on line i xarxes socials, de tal manera que amb aquestes dades s’acabarà tenint una radiografia real de tota l’oferta turística i d’allotjament de les comarques de Lleida, a falta del sector del càmping.

El director del Patronat de Turisme ha aprofitat la presentació de l’estudi per fer una crida al sector hoteler de Lleida per demanar la seva col·laboració a l’hora de facilitar dades a l’empresa consultora i omplir els qüestionaris pertinents a fi de poder obtenir les dades amb la màxima fiabilitat.

Albert Grau, de l’empresa Magma Tri Hotel Consulting, ha explicat que, mitjançant la tasca de consultoria i el treball conjunt amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la mateixa Federació d’Hostaleria, estudiaran i analitzaran en profunditat quina és l’oferta que tenim i quina és la demanda i el tipus de client potencial que pot venir a Lleida. També ha dit que analitzaran com es treballa en la comercialització dels seus establiments i per captar clients.

Per la seva banda, Jaume Marimon, com a vicepresident, i Ramon Solsona, gerent de la Federació, han manifestat la seva implicació en l’elaboració d’aquest estudi, atenent a la necessitat de treballar conjuntament amb les diferents administracions vinculades amb el sector turístic de la demarcació de Lleida per millorar els nivells d’ocupació turística.

L’estudi acabat, previst per d’aqui a tres mesos

L’execució del treball és prevista per d’aquí a tres mesos i té un pressupost de 17.000 euros. La primera fase del treball consistirà en la recopilació de la informació bàsica de l’oferta hotelera de la demarcació de Lleida tant en l’àmbit quantitatiu (nombre de places, any d’obertura, data de la darrera reforma, etc.) com qualitatiu, com ara la categorització i la tipologia de l’establiment i l’oferta de serveis que presenta, entre d’altres aspectes.

També s’analitzarà el perfil de l’oferta existent per tal de conèixer els establiments que pertanyen a algun grup hoteler o marca comercial, o bé aquells que són de caire familiar. L’estudi també inclou l’anàlisi respecte al grau d’ocupació hotelera per dates, procedència dels visitants, volums de negoci, etc. En aquesta fase també s’analitzaran els principals atractius turístics i generadors de la demanda per territoris i temporades turístiques de la demarcació de Lleida.

Un cop obtinguda tota aquesta informació es procedirà a l’anàlisi de l’oferta hotelera, tant des del punt de vista del producte com de la demanda turística, per conèixer en quina situació es troba el sector hoteler de Lleida quant als equipaments i els serveis que presta envers les tendències actuals del mercat. També s’estudiarà si aquesta oferta està adaptada a les necessitats de la demanda i el grau de modernitat o d’obsolescència que tenen. Un altre dels aspectes que tindrà present l’estudi està relacionat amb la comercialització de l’oferta hotelera de Lleida per tal de saber si es dóna a conèixer d’una manera adequada i si s’utilitzen les eines que actualment posa el mercat a la seva disposició.

Finalment, l’estudi encarregat per part del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida abordarà la manera com afecta l’estacionalitat de la destinació a l’oferta hotelera i com s’adapta aquesta oferta a les necessitats a cadascuna de les zones turístiques de la demarcació de Lleida, d’acord amb els seus recursos turístics principals i també amb els de temporada
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat