La iniciativa, finançada per la Diputació amb un total de 125.000 euros, és la primera experiència d’aquestes característiques que es posa en marxa a les comarques de Lleida per evitar la fuga de talents
Els guardonats desenvoluparan, conjuntament amb els grups de recerca de l’IRBLleida, projectes d’investigació les àrees de Pneumologia, Càncer, Dermatologia, Ginecologia i Obstetrícia, Nefrologia, Atenció Primària i Psiquiatria.
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts l’acte d’entrega de diplomes als 7 guanyadors dels ajuts Post-MIR 2013 de Promoció de la Recerca, una iniciativa conjunta de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Diputació de Lleida per a la contractació durant 1 any d’especialistes sanitaris de la regió de Lleida.
L’acte ha estat presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i ha comptat amb la participació del director territorial de Salut a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré; del director de l’IRBLleida, Xavier Matias-Guiu, i del director mèdic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Alfredo Jover.
En el transcurs de l’acte, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que es tracta de beques adreçades a professionals que han acabat els seus estudis per tal que puguin continuar desenvolupant la seva tasca investigadora a les comarques lleidatanes. “Es tracta d’evitar la fuga de talents”, ha afegit Reñé.
Els guanyadors de l’edició 2013 són el Dr. Josep Montserrat, la Dra. Sara Moreno, la Dra. Rosa Palma, la Dra. Sandra Serra, la Dra. Marta Romero, la Dra. Marta Gracia i la Dra. Sofia Rotger. Els 7 guanyadors desenvoluparan, conjuntament amb els grups de recerca de l’IRBLleida, projectes d’investigació de Pneumologia, Càncer, Dermatologia, Ginecologia i Obstetrícia, Nefrologia, Atenció Primària i Psiquiatria.
En concret, els projectes de recerca estaran centrats en l’estudi del càncer de pell, el càncer de pulmó, el càncer d’endometri, la malaltia pulmonar obstructiva crònica, l’apnea del son, la malaltia renal crònica i l’arteriosclerosi, les infeccions respiratòries i el trastorn bipolar.
El director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha afirmat que aquestes beques demostren la gran qualitat de les ciències de la salut a Lleida, tant a nivell d’assistència com de docència.
El Programa Post-MIR 2013 de Promoció de la Recerca
L’objectiu d’aquesta convocatòria d’ajuts per a la contractació de personal és evitar la fuga de talents un cop acabada la seva etapa formativa en les especialitats mèdiques de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Santa Maria o la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida. El programa també pretén donar un impuls a la recerca biomèdica afavorint el desenvolupament de projectes de recerca conjunts entre els investigadors bàsics i els investigadors clínics de l’IRBLleida.
En aquest sentit, el director mèdic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Alfredo Jover, ha destacat la importància de saber reconèixer el talent dels professionals de la salut i apostar per la investigació i la recerca amb aquest tipus de beques.
S’ha rebut un total de 12 sol·licituds, de les quals 7 seran finançades pel programa Post-MIR 2013. El director de l’IRB de Lleida, Xavier Matias-Guiu, ha explicat que els 12 projectes que es van presentar per obtenir una de les beques eren d’una gran qualitat, raó per la qual es va decidir ampliar de 5 a 7 les beques adjudicades.
Totes les propostes van ser avaluades internament -comissió formada per la Direcció Científica d’IRBLleida, la Gerència Territorial de l’ICS-GSS i els Caps d’Estudis de la Unitat Docent de l’HUAV i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària– i externa, través d’un panell d’avaluadors experts de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya.
Lleida, 4 de juny de 2013
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat