El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que farà extensiu a la resta de diputacions i entitats municipalistes l’informe que una seixantena de municipis lleidatans li han fet arribar per combatre la reincidència en els robatoris en l’àmbit rural.
Així ho ha anunciat després de reunir-se amb representants de la seixantena de municipis que han impulsat aquest informe amb mesures com l’enduriment de les condemnes imposades a aquest tipus de delictes.
El primer pas es farà el proper ple de la Diputació de Lleida, on s’inclourà a l’ordre del dia un punt d’adhesió a aquest informe per posicionar-se al costat dels ajuntaments, agricultors i ramaders que pateixen aquests robatoris.
El següent pas serà fer extensiva aquesta proposta d’enduriment de les penes a les diputacions i entitats municipals més enllà de l’àmbit català, ja que es tracta d’un problema que no només afecta les comarques lleidatanes. “La voluntat és aprofitar que a la cloenda de la Fira de Municipàlia tindrem al president de la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) per traslladar-li aquesta inquietud”, ha afegit Reñé.
El president de la Diputació de Lleida s’ha mostrat favorable a aquest enduriment “com a mesura dissuasiva per aquelles persones que delinqueixen de forma reiterada i alhora per reduir la sensació d’impunitat”. No obstant això, ha puntualitzat que “els aspectes jurídics de la modificació i reforma del Codi penal corresponen als juristes”.
La seixantena d’alcaldes de municipis lleidatans proposen l’enduriment de la pena aplicable als delictes de furt en base a un informe de la Universitat de Lleida (UdL) que determina les mesures penals per prevenir la delinqüència en l’àmbit rural.
L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha indicat que aquestes mesures ajudarien a reduir la reincidència i la sensació d’impunitat.
Lleida, 15 d’octubre de 2013
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat