Talarn alerta de les “polítiques del caos” que estan capgirant les relacions econòmiques mundials i demana evitar-les a Catalunya

Trobada Pirineu 4

Trobada Pirineu 3

Trobada Pirineu 2

Trobada Pirineu 1

El president de la Diputació presenta la taula ‘Experiències empresarials en clau lleidatana’, la primera del programa de dos dies de la Trobada Empresarial al Pirineu que ha inaugurat el president de la Generalitat

L’organització difon la marca ‘Gust de Lleida’ repartint prop de mil davantals i fent-la protagonista dels diferents espais gastronòmics de la Trobada que se celebra fins demà divendres a la Seu d’Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit la taula rodona  ‘Experiències empresarials en clau lleidatana’ en el marc de la 36a Trobada Empresarial al Pirineu, que aquest dijous ha inaugurat el president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, i es desenvoluparà fins demà divendres a la Seu d’Urgell sota el títol de ‘L’empresa davant el nou ordre mundial’.

En aquest sentit, el president Talarn ha assegurat de “la inseguretat creada per la política erràtica en matèria aranzelària dels Estats Units” i ha alertat que “l’ascens d’una forma de fer política que s’apropa perillosament a tics autoritaris estan en l’origen de la certa desestabilització econòmica contra la qual faríem bé en conjurar-nos a Catalunya també”, al temps que s’ha preguntat: “És com si en determinats fòrums s’hagi apostat pel caos com a forma de fer geopolítica. La pregunta és: a qui beneficia aquest caòtic estat de les coses?”.

En aquest sentit, Joan Talarn ha volgut destacar que “en un context global en transformació constant, marcat per crisis geopolítiques, l’emergència climàtica, la digitalització accelerada i canvis en els models de producció i consum, en què les empreses es veuen obligades a reinventar-se, les nostres comarques —allò que Panadella enllà anomenen ‘territori’— esdevenim una oportunitat estratègica més que mai. Som una oportunitat, i no tan sols per als negocis que es desenvolupen a la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran, sinó una oportunitat per a tot el país”.

La taula rodona sobre les experiències empresarials lleidatanes, moderada pel periodista Antoni Bassas, ha estat protagonitzada per Josep R. Subirà, CEO de Mychef (Distform), empresa que fabrica cuines des de Torrefarrera;  Esther Saiz, cofundadora d’Intersa Labs, que crea productes de salut amb ingredients naturals des d’Alcarràs; Anna Puigcercós, directora general de Cadí, cooperativa que treballa derivats làctics de l’Alt Urgell i la Cerdanya; i Manel Mayoral, propietari de la Galeria Mayoral, que té el seu origen en la col·lecció del Museu de Joguets i Autòmats de Verdú.

Joan Talarn ha assegurat que totes quatre experiències empresarials sintonitzen amb els projectes de transformació del sistema econòmic que promou la Diputació de Lleida i són un exemple del potencial que tenen les seves apostes per a fer arrelar projectes de vida als municipis de Lleida, Pirineu i Aran, recordant que el G10 posa a l’abast d’inversors internacionals fins a 9 projectes transformadors que requereixen d’una inversió directa de 177 milions d’euros; propicia canvis legislatius per poder configurar biopolígons; i ha iniciat la definició d’allò que ha de ser la formació professional en economia verda.

L’organització de la Trobada Empresarial al Pirineu també s’ha sumat a la difusió de la marca ‘Gust de Lleida’, promoguda pel Patronat de Promoció Econòmica, fent-la visible en tots els espais dedicats a la gastronomia, com esmorzars, dinars i els sopars amb les persones assistents, entre les quals s’han repartit prop d’un miler de davantals amb la marca gastronòmica de la Diputació.

La Seu d’Urgell, 12 de juny de 2025

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat