Tindrà lloc el dia 9 de juliol i hi participaran més de 500 piscines de tot Catalunya, 106 de les quals són de la demarcació de Lleida
La diputada en funcions d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez; la directora del Centre Neurorehabilitador Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple, Mònica Nieves, i l’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, han participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de la trentena edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple 2023’ que tindrà lloc el dia 9 de juliol i que celebrarà l’acte principal a les piscines municipals de Gimenells, a les 12.00 hores.
Més de 500 piscines de Catalunya participen al ‘Mulla’t’ aquest any, que permetrà que la convocatòria torni a convertir-la en una festa multitudinària. De les més de 500 piscines participants, 106 són de la demarcació de Lleida. Enguany s’hi incorporen, per primera vegada, les piscines de Sudanell, Vilagrassa, Claravalls i Butsènit.
A l’acte de la piscina central de Gimenells, a més de la capbussada del ‘Mulla’t’ per iniciar la jornada, es durà a terme una actuació del castellers —igual que a la resta d’actes centrals a les demarcacions de Catalunya— que vol simbolitzar el treball en equip i l’esforç per ajudar a millorar els símptomes de la malaltia, segons ha explicat Mònica Nieves. Ha afegit que esperen que, en aquesta edició se superin els 300.000 € de recaptació de la passada edició i que, per tal que tot surti bé, s’hi impliquen al voltant de 300 voluntaris.
Helena Martínez ha recordat que “és una cita molt esperada per tothom”, i que hi ha molts municipis de la demarcació que viuen la jornada d’una forma molt especial”.
Gimenells agafa el testimoni de Maials com a escenari de l’acte central de l’edició d’enguany del Mulla’t, una iniciativa que es va celebrar per primer cop el 17 de setembre de 1994 en 67 piscines de Catalunya. Dante Pérez ha explicat que esperen la participació d’unes 400 persones al municipi en la sensibilització d’una malaltia “que cada vegada afecta més gent jove”.
En aquests 29 anys, l’esdeveniment impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple s’ha anat consolidant fins a celebrar-se en més de 500 piscines de Catalunya. Es calcula que cada any més de 100.000 persones es mullen i neden uns metres en solidaritat amb les persones que tenen aquesta malaltia neurològica que actualment afecta 9.000 persones a Catalunya.
Actualment, hi ha centres neurorehabilitadors a Barcelona, Girona, Reus i Lleida.
Els fons del Mulla’t, enguany enfocat en el tractament de l’esclerosi múltiple avançada, es destinaran a lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa i sense cura, també coneguda com ‘la malaltia de les mil cares’. Aquesta malaltia afecta de manera diferent cada persona i molts dels seus símptomes, com ara la fatiga o el dolor, són invisibles. La Fundació Esclerosi Múltiple treballa per aturar l’impacte de la malaltia en les persones i el seu entorn i ofereix altres formes de solidaritzar-se com:
- Participant a les activitats paral·leles que organitzen des de les piscines.
- Fent un donatiu a mullat.cat
- Comprant productes del Mulla’t a les piscines o a la botiga en línia del Mulla’t. mullat.cat.
- Comprant l’oli OleAurum. Es tracta d’un oli fet per petits productors catalans i que es troba en els principals supermercats del país. Per cada ampolla venuda, OleAurum dona 1 € a l’esclerosi múltiple.
- A Caprabo, donant els cèntims solidaris d’arrodoniment que durant tot el juliol es dediquen a l’esclerosi múltiple.
- A bona part del país també hi ha “Restaurants que es mullen” i que ofereixen un plat solidari amb l’esclerosi múltiple.
Lleida, 7 de juliol de 2023
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat