La sisena edició del certamen s’ha centrat un cop més en les propostes de proximitat
El president de la Diputació, Joan Talarn, ha presidit aquest diumenge la inauguració de la sisena edició de FiraBell, la fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat que se celebra durant tot el dia a Bellcaire d’Urgell.
Talarn, que ha estat acompanyat pel diputat Eloi Bergós, ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort; el primer tinent d’alcalde, Jofre de Juan; el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i el president de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida, Llorenç Llop, a més de la resta de la corporació municipal. Allí ha visitat la nova Biblioteca i ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell abans d’efectuar un recorregut pel recinte firal.
El president ha destacat que aquesta fira reuneix molts dels ingredients bàsics i imprescindibles que la Diputació entén que han de potenciar els certàmens firals del territori com a elements dinamitzadors del territori que són. En el cas de FiraBell, Talarn ha dit que una sisena edició és sinònim d’una mostra “ben consolidada” i que ajuda a “potenciar el talent dels nostres municipis i de la gent que hi habita”. El president de la Diputació s’ha congratulat pel fet que FiraBell es pugui celebrar per fi sense cap restricció, cosa que certifica un retorn a la normalitat i que suposa una confirmació de l’aposta dels organitzadors pel comerç, per la proximitat i pel territori i, en conseqüència, un motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i d’atracció i fidelització de la gent al territori. Talarn també ha destacat la recuperació del calendari firal de la Diputació de Lleida, detallant que enguany es recuperen 150 fires de les més de 200 que es feien abans de la pandèmia.
L’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort, ha mostrat la seva satisfacció per poder celebrar aquesta sisena edició de la Fira perquè significa “la consolidació d’una idea inicial que te com a objectiu donar a conèixer el potencial del poble de Bellcaire”.
Després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia, la fira retorna enguany a la normalitat. Ho fa comptant amb la participació d’una setantena de parades, més de la meitat pertanyents a entitats o comerços del municipi, i presenta la seva habitual proposta gastronòmica, encapçalada pel seu plat estrella, el ‘picadillo’. Com a novetat, s’ha estrenat el nou espai de les bruixes, on es poden trobar tallers sostenibles i que animen a la relaxació. A més, també ofereix la tercera edició del concurs de melmelades, un concurs de menjar síndria i un altre de fotografia, un taller de brotxeta de fruita, degustacions, jocs de fusta i activitats infantils, tallers, accions teatrals, mostres d’artesania, una exposició de treballs de patchwork a l’estand de l’Associació de Dones Isabelina, trobada-exhibició de vehicles amb Mustang, Corvette i Camaro.
També s’ha lliurat per primer cop el premi Repte a la Innovació, promogut per l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida i que ha recaigut en el projecte ‘Servei de BOX municipal’, desenvolupat per l’equip d’alumnes B2LK de l’Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, que han dissenyat un projecte d’entorn col·laboratiu que cerca respostes a les problemàtiques del sector agroalimentari i especialment de la venda de proximitat.
Bellcaire, 5 de juny de 2022
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat