400 lleidatans ja han passat pel Bus de la Salut

El Bus de la Salut a Guissona

Visita a Guissona (23-26 feb)

El Bus de la Salut ha visitat ja 7 municipis de Ponent: Artesa de Lleida, Cervera, Mollerussa, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega i Guissona

El projecte permetrà convertir Lleida en una província pionera en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals

Més de 400 persones amb factors de risc cardiovascular (hipertensió, colesterol elevat, tabaquisme) s’han realitzat proves de diagnòstic precoç de malalties cardiovasculars i renals a ‘El Bus de la Salut’. En el seu primer mes de recorregut, el bus ha visitat Artesa de Lleida, Cervera, Mollerussa, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega i Guissona.

El proper mes de març, ‘El Bus de la Salut’ es desplaçarà cap al Pirineu i estacionarà a El Pont de Suert, Tremp, Sort i la Seu d’Urgell. Les persones amb factors de risc i dins la franja d’edat de 40 a 70 anys són citades de manera aleatòria per realitzar un circuit amb proves indolores i sense cap efecte secundari que requereixen uns 45 minuts per individu.

La Diputació de Lleida, la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) volen, amb aquest projecte, convertir Lleida en una província pionera en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals, modificar els hàbits poc saludables de la població i sensibilitzar la població sobre la importància social de la donació d’òrgans.

Les proves s’inicien amb una entrevista per conèixer l’estil de vida i els hàbits alimentaris. També s’extreu una mostra sanguínia punxant el dit, i una de orina (el bus disposa de un bany), per saber com funcionen els ronyons, quin és el nivell de colesterol i altres paràmetres. Mitjançant una ecografia (com les que es fan a l’embaràs) es visualitza l’estat de les artèries caròtides (situades al coll) i femorals (situades als engonals). Els resultats de les proves efectuades queden registrades a l’historial clínic del pacient i el metge de família tindrà accés a elles per poder determinar el diagnòstic per a cada persona.

Guissona, 24 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat