361 alumnes de 12 centres educatius del territori lleidatà comercialitzen els seus productes al Mercadet

Mercadet_02

Mercadet_03

Mercadet_01

La plaça de la Catedral s’ha omplert amb 16 paradetes, a través del projecte Aprenedoria

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro; la regidora de Cultura i Promoció de la ciutat de Lleida, Pilar Bosch, i la sotsdirectora dels ST d’Educació a Lleida, Maite Codina, han participat aquest divendres al Mercadet de cloenda del programa Lleida Talent Emprenedor, en el qual 361 alumnes de 12 centres educatius del territori de Lleida han comercialitzat els productes creats per les seves pròpies empreses i cooperatives, formades durant aquest curs escolar.

Enguany, el Mercadet ha comptat amb 16 paradetes, en les quals han participat alumnes de primària, a través del projecte Aprenedoria, que es treballa des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i els PQPI, PTT i CGM, i també alumnes que formen part del projecte dels Joves Empresaris de Ponent (JEP), que es treballa des de l’IMO.

En la seva intervenció, Sandra Castro ha subratllat que fomentar el talent emprenedor en el nostre sistema educatiu facilita la formació dels alumnes, enforteix la seva capacitat emprenedora i els vincula als desafiaments de la transformació econòmica del nostre territori. “Des de la Diputació treballem el desenvolupament econòmic empresarial i territorial de la demarcació de Lleida amb l’objectiu de retenir i atreure talent i contribuir a la fixació del talent al territori”, ha explicat la vicepresidenta.

La sotsdirectora dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Educació, Maite Codina, s’ha adreçat als més joves i els ha animat a esforçar-se per liderar aquest nou model d’economia verda, sostenible i altament digitalitzada que, sens dubte, comportarà noves professions i, per tant, nous models de negoci.

Per la seva banda, la regidora de Promoció de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, ha animat els joves a continuar treballant en la idea de ser emprenedors i en un futur tenir les seves pròpies empreses.

Paral·lelament, a la Sala Alfred Perenya (IMAC) ha tingut lloc un col·loqui on els més petits han presentat les seves empreses i han compartit experiències. El Mercadet ha conclòs amb el sorteig d’una panera.

L’activitat està organitzada conjuntament per GLOBALLEIDA, l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

 

Lleida, 24 de maig de 2024

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat