24 corals i 650 participants faran de Cervera la capital del cant coral de Catalunya amb el ‘Lleida canta a la cultura catalana’

Lleida_Canta_Cervera_01

El president Joan Talarn ha participat en la presentació de la dotzena trobada de cantaires d’arreu de Ponent i de Catalunya, que se celebrarà a Cervera el dia 5 de juny

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat en la presentació de la dotzena trobada de cantaires d’arreu de Ponent i de Catalunya ‘Lleida canta a la cultura catalana’, que se celebrarà el dia 5 de juny a Cervera sota l’organització de la Coral Maristes Montserrat de Lleida, la Federació Catalana d’Entitats Corals i la Paeria de Cervera.

 

La presentació –que ha tingut lloc a l’exterior de l’església de Sant Domènec de Cervera– ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Cervera, Joan Santacana; la regidoria de Cultura de Cervera i diputada, Mercè Carulla, i la representant de la Coral Maristes Montserrat, Rosa Roig.

 

Amb el record de la capitalitat de la Cultura Catalana de l’any 2019 de Cervera, la capital de la Segarra acollirà un dels aplecs de corals més singular de Catalunya. Es tracta d’una trobada de cantaires d’arreu de Ponent i d’arreu de Catalunya que comparteixen una jornada de germanor, de música, de vida i estima, amb el pretext d’una descoberta, d’una crida, i que té com a objectius recuperar l’aplec presencial; impulsar el patrimoni cultural del cant coral de Catalunya; interactuar junts, corals i entitats culturals, per celebrar la vida a partir de la música; fomentar la coneixença entre els cantaires de diferents entitats corals; així com implicar i sumar el teixit associatiu, cultural, musical i empresarial de Cervera i la Segarra en la cultura.

 

Durant la seva intervenció, Talarn ha destacat que, “amb ‘Lleida Canta’, Cervera es referma com una capital que es projecta des de la Segarra a Catalunya i al món gràcies a la seva persistent sensibilitat cultural provada amb esdeveniments com aquest i d’altres com el Festival de Pasqua, que és referent de la música clàssica”.

 

“La música –ha afegit– es fonamenta en la captació de les sensibilitats humanes per convertir-les en sons que podem identificar amb els nostres propis estats d’ànim personals. Aquesta és la força de la música, que en el cas del cant coral hi suma la força col·lectiva de les veus ben sincronitzades, com a metàfora del treball en equip en favor de la nostra cultura”.

 

Els organitzadors esperen la participació de 24 corals arribades de diferents punts de la geografia catalana amb 650 participants; dotze entitats culturals dinamitzant l’aplec; la interpretació de 50 cançons i l’assistència d’unes 500 persones de públic.

 

Cervera, 31 de maig de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat