14 metges MIR sol•liciten una beca de recerca al territori finançades per la Diputació

ORIrene_amb_dr_xavier_matias-guiu_a_la_presentacio_de_les_beques_editora_2_5891_0_1

Fins a 14 metges especialistes han sol•licitat una de les beques de recerca per a la realització de projectes innovadors de recerca biomèdica en un centre de Lleida, i que la Diputació finança amb un total de 125.000 euros en col•laboració amb la Generalitat i l’IRBLleida.

La resolució de les beques es va dur a terme el passat 13 de maig, de manera que ha s’han atorgat les beques a cinc especialistes podran dur a terme la realització de projectes de recerca a l’Hospital Arnau de Vilanova, a l’Hospital Santa Maria o a la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida.

La resolució l’ha dut a terme una comissió formada per la Direcció Científica de l’IRBlleida, la Gerència Territorial de l’ICS_GSS i els Caps d’estudis de la Unitat Docent de l’HUAV i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, que han avaluat les propostes tenint en compte el perfil investigador del candidat i el perfil investigador del grup de recerca que l’acollirà.

Aquest projecte es porta a terme juntament amb l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i l’Institut Català de la Salut (ICS) i es tracta de la primera experiència d’aquestes característiques a les comarques de Lleida. A nivell de Catalunya, seria la tercera donat que existeixen projectes semblats als hospitals de la Vall d’Hebron i de Bellvitge.

Cadascuna de les 5 beques tindrà una durada d’un any i els beneficiaris són professionals que han acabat el seu període de formació especialitzada durant l’any 2012 a l’entorn sanitari de Lleida.

El programa serveix per a la realització de projectes innovadors de recerca biomèdica que precisin de la incorporació de professionals formats en àrees clíniques.

La convocatòria anava destinada a metges especialistes que hagin acabat el període de formació especialitzada -Medicina (MIR), Infermeria (EIR), Psicologia (PIR), Farmàcia (FIR)- i que tinguin interès per fer recerca.

La iniciativa, que es va presentar el passat mes d’abril a la Diputació, està pensada per donar una empenta a la recerca entre investigadors pre-clínics i investigadors clínics de l’àmbit sanitari de Lleida i, a la vegada, procurar d’evitar la fuga de talents un cop acaba l’etapa formativa com a especialistes sanitaris.

Lleida, 18 de maig de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat