El 13è Concurs de Fotografia de Natura de Torres de Segre pren el nom del prestigiós entomòleg Antoni Ribes Escolà

Concurs_Natura_001_WEB

El 13è Concurs de Fotografia de Natura de Torres de Segre pren el nom del prestigiós entomòleg Antoni Ribes Escolà

Concurs_Natura_001_SLI

El 13è Concurs de Fotografia de Natura de Torres de Segre pren el nom del prestigiós entomòleg Antoni Ribes Escolà

Aquest Concurs pretén promocionar l’entorn natural i local del Pantà d’Utxesa i l’Aiguabarreig a través de les fotografies de natura

 

L’Ajuntament de Torres de Segre, amb col·laboració de TDS Nature, han organitzat el 13è Concurs de fotografia de Natura “Antoni Ribes Escolà”. Aquest any, com a novetat, el Concurs de Natura afegeix el nom d’Antoni Ribes Escolà en honor a aquest veí de Torres de Segre que va realitzar diferents estudis del món natural i que va morir fa poc temps.

Antoni Ribes Escolà va estudiar durant molt anys els himenòpters, però sobretot la natura, els espais i entorns d’aquest municipi de la comarca del Segrià. La seva col·lecció d’himenòpters ha arribat al Museu d’Història Natural d’Anglaterra, un dels més importants a nivell mundial, i els seus estudis de vegetació han estat cedits al Departament de Botànica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

La presentació d‘aquesta nova edició del concurs ha tingut lloc aquest dimarts a la Diputacio de Lleida comptant amb la participació del vicepresident quart de la Diputacio de Lleida, Jordi Latorre; la regidora de Promoció del Territori de l’ajuntament de Torres de Segre, Melissa Torreguitart, i la germana de l’Antoni Ribes, Maite Ribes.

En nom de la Diputacio de Lleida, el vicepresident Jordi Latorre ha felicitat els organitzadors per la tasca de difusió i promoció del territori a través d’aquest concurs de fotografia que dóna a conèixer aquest zona del Segrià i els seus espais naturals d’una gran bellesa, com el Pantà d’Utxesa i la part final de l’Aiguabarreig.

La germana d’Antoni Ribers Escolà, Maite Ribes, ha manifestat que el seu germà volia donar a conèixer arreu del món l’entorn natural de Torres de Segre i que a través dels seus estudis d’entomologia va poder mostrar la riquesa natural del territori.

Seguidament, la regidora de Torres de Segre, Melissa Torreguitart, ha explicat les característiques del 13è Concurs de Fotografia i les diferents categories en que es pot concursar, ressaltant que aquest any es premiaran més les fotografies de l’entorn natural i local de Torres de Segre.

En primer lloc, la categoria de Paisatge basada en fotografies de secans i zones estepàries de qualsevol lloc del món, premiat amb 400 euros.

I en segon lloc, la categoria local amb la temàtica dels paisatges i natura del terme municipal de Torres de Segre. Aquest concurs pretén promocionar el descobriment del territori amb la visita de fotògrafs que participin a la categoria de Millor Fotografia Local amb un premi de 400 euros.

Les fotografies es poden presentar fins el 22 de març i el proper diumenge 9 d’abril es donarà a conèixer el veredicte del jurat i el lliurament de premis.

El jurat està format per diversos fotògrafs de natura de prestigi com: Albert Masó, biòleg, professor de natura i fundador de la Societat Catalana de fotògrafs de Natura (SCFN); Jordi Bas, enginyer agrònom, professor i fotògraf de natura, i membre de “Associación Aragonesa de Fotògrafs de Natura” (ASAFONA); Carles Santana, fotògraf de natura cofundador i coresponsable de Photo Logistics i Javier Herranz, fotògraf guanyador del Premi a la Millor fotografia d’invertebrats del món.

Finalment, la regidora Melissa Torreguitart ha destacat que el Concurs també vol implicar els més joves del poble amb el lliurament dels premis a la Millor Fotografia Juvenil i a la Millor Fotografia Infantil. Tant és així, que l’Ajuntament de Torres de Segre també ha organitzat diferents tallers de fotografia que clouran el proper dia 18 de març amb una caminada pels camps florits de fruiters.

Lleida, 7 de març de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat