Talarn afirma que “el talent lleidatà, tot i que es pugui expressar fora del nostre territori, sempre torna a les nostres comarques”

Inici_Any_Oró_01

Inici_Any_Oró_04

Inici_Any_Oró_03

Inici_Any_Oró_02

Ho ha dit el president de la Diputació en l’acte d’inauguració de l’Any Joan Oró que ha tingut lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en l’acte d’inauguració de l’Any Joan Oró en commemoració del centenari del seu naixement, que ha tingut lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL.

 

L’acte ha comptat amb les intervencions del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; el rector de la UdL, Jaume Puy; la presidenta d’honor de la Fundació Joan Oró i filla del Dr. Joan Oró, Maria Elena Oró, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha dit que “sense les aportacions de la ciència, la fruita de Lleida, per exemple, no seria el que és ara, i que necessitem del seu esperit emprenedor i de la voluntat de perseguir un somni per encarar amb solvència els reptes que ens marca el segle XXI, especialment centrats en un model de producció verda, circular i altament digitalitzada, en la qual Lleida està entrant amb molta decisió per poder ser el hub agrobiotech del sud d’Europa”.

 

Ha remarcat la importància de posar en valor que “l’exemple de Joan Oró també ens diu que el talent lleidatà, tot i que es pugui expressar fora del nostre territori, sempre torna a les nostres comarques, com va fer ell i, per això, també cal retornar amb un gran homenatge l’aposta que un lleidatà universal va fer per la seva terra. Per aquesta raó, l’Institut d’Estudis Ilerdencs serà el primer espai en el qual es podrà veure una singular exposició que rodarà per diferents ciutats”.

 

Durant l’acte hi ha hagut la intervenció musical d’un tercet format per violoncel, viola i violí, i la lectura de frases de Joan Oró per part de cinc estudiants de l’Aula Municipal del Teatre de Lleida. També s’ha projectat un vídeo amb imatges de Joan Oró i entrevistes de persones que el van conèixer personalment; s’ha fet una lectura de preguntes, per part de cinc estudiants de l’Aula Municipal del Teatre de Lleida, que es feia Joan Oró sobre la vida, la natura i la ciència com a element de pau i solidaritat, i han intervingut el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, que ha explicat les aportacions científiques de Joan Oró, Juli Peretó, i el comissari de l’Any Joan Oró, Joan Antón Català, que ho ha fet al voltant de les activitats principals que conformaran l’Any Joan Oró.

 

Lleida, 13 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat