100 nous regidors reben suport formatiu abans de la presa de possessió

Taller formació electes

A través del taller ‘Sóc regidor, i ara què?’, impartit per l’ACM aquest dimecres. Els 231 nous ajuntaments es constituiran aquest dissabte

1.725 càrrecs electes de les comarques de Lleida prendran possessió aquest dissabte de l’acta de regidor després de les eleccions municipals del 24 de maig. El taller ‘Sóc regidor, i ara què?’ és una iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis i la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes, que vol aportar formació i informació als futurs regidors sobre les tasques que hauran d’acomplir en els propers quatre anys de responsabilitats municipals. La primera d’aquestes jornades itinerants per Catalunya s’ha celebrat aquest dimecres, 10 de juny, a Diputació de Lleida amb la participació de 100 càrrecs electes, bona part dels quals, s’estrenen per primer cop a les corporacions locals.

La constitució dels ajuntaments i l’aprovació del cartipàs, les competències municipals, la gestió econòmica i pressupostària i la transparència i informació pública són alguns dels temes que s’han abordat en la sessió, impartida per l’advocat i màster en Dret Local i Urbanisme, Jaume Borja. ‘L’objectiu del taller és fer-los coneixedors del funcionament i l’organització municipals, així com les seves competències, incompatibilitats i com funciona el pressupost municipal com a eina de gestió, entre altres aspectes’, ha explicat .

Janet Grummich serà regidora de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sidamon a partir de dissabte i aquest dimecres ha participat a la jornada formativa. ‘L’assistència a jornades d’aquest caire hauria de ser gairebé una obligació per pal•liar les carències que puguin tenir els regidors novells’, per “aportar el màxim possible a la gestió municipal durant la legislatura”, opina.

Joan Carles Garcia, llicenciat en Dret, també s’hi ha inscrit a la sessió formativa abans de prendre possessió com a regidor d’Alfarràs, perquè “jornades com aquesta són molt útils per adquirir uns coneixements bàsics sobre el funcionament dels ajuntaments”.

En nom de la Diputació, la vicepresidenta segona, Rosa M. Perelló, els ha desitjat sort a tots en la seva tasca i formació municipal, que s’anirà complementant “en el dia a dia”. El taller ‘Sóc regidor, i ara què?’ també s’ha desenvolupat de manera paral•lela a Tremp i aquest dijous tindrà continuïtat a Barcelona, Tarragona i Girona i a Tortosa.

Lleida, 11 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat