10 anys fent costat al “Disfruita-la”

Reñe_Disfruitala_Mollerussa_003_SLI

Reñe_Disfruitala_Mollerussa_004_SLI

Reñe_Disfruitala_Mollerussa_005_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat a la festa d’aniversari “Disfruita-lax10”, que ha organitzat Unió de Pagesos juntament amb l’Ajuntament de Mollerussa

La festa ha reunit 2.000 nens i nenes d’educació primària de 17 escoles de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià i la Noguera, que han esmorzat fruita produïda a Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest divendres a la festa “Disfruita-lax10”, que ha organitzat Unió de Pagesos juntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, per celebrar el 10è aniversari de la campanya Disfruita-la de tastos de fruita dolça.

L’acte ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; del coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball; del president del Consell Comarcal del Pla l’Urgell Josep Maria Huguet, entre altres representants institucionals.

La promoció dels hàbits saludables i dels productes de la terra és una de les prioritats de la Diputació de Lleida. Per aquest motiu, col·labora des de l’any 2005 en aquesta campanya d’Unió de Pagesos que pretén promoure el consum d’un dels productes més importants de les comarques lleidatanes, com és la fruita.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la importància d’organitzar esdeveniments com aquests on es promociona el consum de fruita entre els més petits. “No només és un tema de salut sinó també per conscienciar del privilegi de poder consumir fruita de gran qualitat produïda a les comarques de Lleida. Aquest és el concepte que defineix la nostra campanya ‘Aliments del territori i tu’”, ha afegit Reñé.

Uns 2.000 nens i nenes d’educació primària, d’entre 5 i 12 anys, de 17 escoles de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià i la Noguera han participat en aquesta festa que s’ha celebrat al Pavelló Firal de Mollerussa.

Els centres participants han estat els següents: Escola Les Arrels, Escola Mestre Ignasi Peraire, Escola Fundació Vedruna El Carme i Escola Pompeu Fabra, de Mollerussa; Escola Minyons d’Urgell (Fondarella); Escola Antoni Bergós (Lleida), Escola Francesc Feliu (Aitona), Escola d’Almenar (Almenar), Escola El Timó (Sidamon), Escola El Roser (El Poal), Escola Arnau Berenguer (El Palau d’Anglesola), Escola El Sitjar (Linyola), Escola Mare de Déu de l’Horta (Ivars d’Urgell), Escola Joaquim Palacín (Bellvís), Escola Bonavista (Bellcaire d’Urgell), Escola Sant Joan (Benavent de Segrià) i Escola Vedruna Bellpuig (Bellpuig).

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que la capital del Pla d’Urgell, “com a ciutat referent en l’organització d’esdeveniment del sector agrari i ramader, és un bon punt de trobada i altaveu per difondre aquesta campanya de consum de fruita entre els més petits”.

Per la seva part, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha explicat que “la millor forma de promocionar la fruita produïda a Catalunya és precisament aquí, a casa, per tal de poder demostrar al mercat exterior la bona qualitat de la fruita de les nostres terres”. Fa deu anys aquest va ser l’objectiu que va impulsar la campanya “Disfruita-la” i ara podem dir que l’hàbit del consum de fruita ha augmentat entre els més petits i les famílies, ha assegurat Caball.

El tast de Disfruita-lax10 ha comptat amb l’actuació del grup d’animació infantil La Cremallera, que interpretarà la cançó de la festa de la fruita Disfruita-la xic i també hi ha participat el Sr. Postu, personatge lleidatà conegut per haver promogut el fenomen anomenat postureig a les xarxes socials, a més d’haver fet promoció de la fruita de Lleida amb el repte #FruitaDeLleidaChallenge.

Tots els nens i nenes s’han emportat una carmanyola amb forma de poma plena de fruita de temporada. L’objectiu és que la carmanyola sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l’escola i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.

La campanya “Disfruita-la” va començar l’any 2005 i des de llavors hi han participat més de 40.000 escolars de tot Catalunya.

Mollerussa, 2 d’octubre de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat