Alcaldes per perseverança i vocació de servei

alcaldes_SLI

La proximitat amb la ciutadania, especialment en territoris de petits municipis com les comarques de Lleida, demanda a alcaldes i regidors la màxima dedicació a la governança municipal i una atenció gairebé personalitzada als ciutadans. La perseverança i la vocació de servei són requisits indestriables de la política municipal, dels seus alcaldes i regidors.

Alcaldesses que comencen, com l’Anna Feliu a L’Albi o la Concepció Cañadell a Térmens, i alcaldes amb llarga experiència, com el Joan Eroles a Puigverd d’Agramunt, han pres possessió  aquest dissabte

Les eleccions municipals del passat 24 de maig van donar pas a la constitució dels nous ajuntaments i la investidura dels seus alcaldes arreu del territori aquest darrer dissabte 13 de juny.

Els perfils dels electes que encapçalaran els diferents equips de govern dels consistoris lleidatans són molt variats. No obstant això, un dels denominadors comuns és la vocació de servei, la constància i la perseverança, trets que caracteritzen molts electes, sigui quina sigui la seva edat.

Entre elles es troba l’Anna Feliu, la nova alcaldessa de L’Albi, que va ser regidora per primer cop d’aquest municipi l’any 2007. Nascuda l’any 1979, es convertirà en una de les alcaldesses més joves de les comarques lleidatanes i afronta aquest nou repte “amb la il·lusió i la motivació que dóna el fet de treballar pel teu propi poble i pels teus veïns”.

Ella mateixa explica que les circumstàncies la van portar a decidir ser cap de llista amb totes “les obligacions i els reptes que suposa estar al capdavant d’una candidatura”. Ara que està a punt de ser nomenada alcaldessa de L’Albi insisteix en què la prioritat de les seves accions de govern seran les persones i l’atenció a tots els veïns sense cap excepció. “Iniciem una legislatura en la qual volem crear equip per tal de tirar endavant el poble”, insisteix.

Hores abans de l’acte de constitució dels ajuntaments, Feliu es mostrava tranquil·la i assegurava que inicia aquesta nova etapa amb naturalitat, serenor i amb la responsabilitat que suposa “la confiança que ens han donat els veïns per gestionar durant 4 anys el consistori”.

Amb la mateixa il·lusió i sentit de la responsabilitat confessa sentir-se l’alcaldessa de Térmens. La Concepció Cañadell, nascuda l’any 1977, ha guanyat les eleccions en aquest municipi de la Noguera amb majoria absoluta i després de quedar-se a les portes en els dos darrers comicis d’àmbit local (per només 15 i 3 vots, respectivament).

La seva constància i dedicació al món polític municipal i comarcal durant els darrers 9 anys l’han portat a encapçalar la llista. Cañadell manifesta que té “moltes ganes de començar a treballar per al municipi” i que “el més important és sumar esforços i anar tots plegats a favor del poble”. “Ens sentim il·lusionats, contents i responsables davant el nou repte”, afegeix.

Un altre exemple de constància, experiència i vocació de servei és el que demostren molts alcaldes de les comarques de Lleida que han dedicat bona part del seu temps a millorar la qualitat de vida dels seus municipis.

L’alcalde de Puigverd d’Agramunt, Joan Eroles, n’és un d’ells. Ha estat alcalde d’aquest municipi 28 anys (de 1979 a 1987 i de 1995 a 2015) i en les últimes eleccions municipals ha tornat a guanyar. Assegura que no li falta motivació per continuar i afrontar aquesta nova etapa amb una “il·lusió renovada per tirar endavant nous projectes en benefici de Puigverd d’Agramunt”.

Eroles representa la veterania i l’experiència d’un alcalde que no renuncia a incorporar noves generacions al seu equip de govern, afavorint la suma d’esforços per adaptar-se als nous temps i a les noves necessitats. “Un ha de saber evolucionar, aplicar noves formes de fer, escoltar la gent i posar-se al seu costat”, afegeix Eroles.

Eroles assegurava que esperava la constitució dels nous ajuntaments amb la mateixa il·lusió de la primera vegada per continuar treballant per Puigverd d’Agramunt.

Lleida, 15 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat