Beques Post-MIR de Promoció de la Recerca

PostMIR

Presentació beques MIR

L’any 2014, la Diputació de Lleida ha finançat amb 279.000 euros i per segon any consecutiu les beques a la demarcació per realitzar 10 contractes d’un any de durada a metges que hagin acabat el període de formació especialitzada −Medicina (MIR), Infermeria (EIR), Psicologia (PIP) o Farmàcia (FIR)− i que s’hagin format en l’entorn sanitari de Lleida (Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital de Santa Maria o Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida).

Amb la convocatòria d’aquestes Beques Post-MIR de Promoció de la Recerca, la Diputació de Lleida fa possible que els especialistes de l’àmbit sanitari puguin desenvolupar projectes de recerca a Lleida sense necessitat de traslladar-se a altres hospitals catalans.

Aquesta és la segona edició de la iniciativa conjunta entre l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Diputació de Lleida per estimular la realització de projectes d’investigació innovadors a IRBLleida que requereixin la incorporació de professionals formats en diferents especialitats mèdiques.

La novetat d’aquest any 2014 és la convocatòria de dues modalitats d’ajuts:

  • Vuit ajuts en la modalitat A, destinats a post-MIR que hagin acabat l’etapa d’especialització en algun dels centres sanitaris de Lleida durant el 2013.
  • Dos ajuts en la modalitat B, per a especialistes en Cirurgia, Cardiologia o similars per donar suport al CREBA de Torrelameu.

Els contractes de promoció de la recerca seran de 20.000 euros bruts anuals i compatibles amb altres contractes laborals dins de la xarxa sanitària, sempre que siguin contractes a temps parcial i/o contractes de guàrdies.

Per la seva banda, els candidats hauran de dissenyar un projecte de recerca en col·laboració amb algun dels grups d’IRBLleida i escollir alguna de les dues modalitats (A o B).

Les candidatures seran avaluades per revisors externs de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i seleccionades per una comissió formada per la Direcció Científica d’IRBLleida i la Gerència Territorial de l’ICS- GSS, així com pels caps d’estudis de la Unitat Docent de l’HUAV i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària.

Amb aquesta iniciativa, la corporació provincial pretén estimular la recerca entre els professionals clínics que culminen l’etapa de formació especialitzada.

En la mateixa línia, l’any 2013, la Diputació de Lleida ja va finançar amb 175.000 euros la convocatòria de 7 beques Post-MIR, de 18.000 euros cadascuna.