Torrefarrera, capital catalana de la gimnàstica amb el suport de la Diputació

Foto RP - Gimnàstica-2

Foto RP - Gimnàstica-1

La segona Fase de la Copa Catalana de Gimnàstica Artística Femenina, INIGIM, Promogym i Tecnificació, competició que se celebrarà durant dos caps de setmana, el primer els dies 7 i 8 de març i el segon els dies 21 i 22

La Diputació de Lleida ha acollit aquest migdia la presentació de la segona Fase de la Copa Catalana de Gimnàstica Artística Femenina, INIGIM, Promogym i Tecnificació, competició que se celebrarà durant dos caps de setmana, el primer els dies 7 i 8 de març i el segon els dies 21 i 22 a Torrefarrera, convertint-la en la capital catalana de l’especialitat.

L’acte ha comptat amb la presència del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo; el gerent de la Federació Catalana de Gimnàstica, Joan Bosch, i el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, a més de Maribel Moncasí, responsable de l’organització i del Club Gimnàstic Bellvís.

Antoni Fo ha destacat la importància d’una competició que situarà Torrefarrera al capdavant de la gimnàstica catalana i ha fet menció de les instal·lacions on es desenvoluparà, “molt adequades i que segur que seran un escenari molt digne”, a més de referir-se al “gran volum de participants i de clubs presents, fet que farà que a Torrefarrera es visqui un gran ambient”. En aquest sentit, els organitzadors calculen que, en el global dels dos caps de setmana, la competició mourà unes 1.500 persones entre gimnastes, familiars, entrenadors, organitzadors i jutges.

Aquesta Segona Fase de la Copa Catalana de Gimnàstica Artística Femenina, INIGIM, Promogym i Tecnificació preveu la participació d’un miler de gimnastes pertanyents a uns 60 clubs de tot Catalunya. Concretament, durant el primer cap de setmana seran 648 gimnastes, repartides entre 339 el dissabte i 255 el diumenge, mentre que els dies 21 i 22 es preveu una participació menor en nombre, 320 gimnastes, però d’un nivell superior, atès que hi seran presents esportistes del CAR de Sant Cugat i que figuren en l’agenda de la selecció espanyola, segons ha explicat Joan Bosch. Pel que fa a la representació lleidatana, serà de 30 gimnastes en el primer cap de setmana i de 10 en el segon, ha precisat Maribel Moncasí.

Bosch també ha destacat, dins la llarga tradició de Lleida en el món de la gimnàstica, que aquest cap de setmana també se celebra, al pavelló Juanjo Garra de la capital del Segrià, la 2a Fase del Campionat de Catalunya Escolar individual Zona Sud.

A Torrefarrera, les gimnastes hauran de competir en quatre aparells: salt, barres asimètriques, barra d’equilibri i terra. L’adequació del pavelló suposarà una complexa tasca de muntatge per tal de donar cabuda a l’activitat. L’entrada al recinte costarà 7 euros.

La Copa Catalana consta de tres fases que són classificatòries tant per a la fase final d’aquesta competició com per al Campionat de Catalunya, que aplegarà les deu millors gimnastes de cada categoria, i que a la vegada és classificatori per al Campionat d’Espanya.

Lleida, 6 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat