Col·laboració amb entitats i associacions lleidatanes

Presentacio_gran_recapte_01

En temps de crisi, la solidaritat és més necessària que mai. I la solidaritat es manifesta a través de la ciutadania però també, és clar, de les institucions, especialment les més properes, com són les administracions locals i, al capdavant d’aquestes, les diputacions. Per això, la Diputació de Lleida manté una relació simbiòtica amb les associacions solidàries del territori, ja que fa costat a l’acció de les entitats sense ànim de lucre i conformades per voluntariat i, al seu torn, la feina d’aquestes associacions és de gran suport als municipis i la seva activitat es complementa amb l’acció institucional.

El pressupost de la corporació contempla prop de sis milions d’euros en accions de caire social i solidari.

Testimonis

 

Agrupació Lleidatana d’Atenció a Persones amb Discapacitat (ALLEM). Coordinadora, Assumpta Fortuny:

“Tenim un conveni amb la Diputació que ens sembla exemplar perquè les disset entitats que formem ALLEM donem serveis de l’àmbit de la salut que no els cobreix la sanitat pública.”

Associació Alba per a persones amb discapacitat física i psíquica. Directora gerent, Maite Trepat:

“Alba va néixer fa 38 anys i ara atén 250 persones i té 500 socis. L’aportació de la Generalitat és clau, però subvencions com la de la Diputació també. Tot i això, no hem deixat de trucar a la porta d’ajuntaments i entitats privades i he de dir que la resposta, malgrat els temps, és molt bona.”

Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid (Acudam). Presidenta, Angelina Roure:

“Acudam té 650 socis i a dia d’avui atenem 153 persones de tota la comarca del Pla d’Urgell. Si vols fer córrer un país, deixa caminar els ciutadans i ajuda’ls en les seves mancances.”

Associació Talma, centre ocupacional per a persones amb risc d’exclusió social. President, Antoni Mateus:

“Som la segona empresa de les Garrigues. Paguem 100 nòmines cada mes i, si els traiem aquesta feina, a la llarga a l’administració els sortiria més car.”

Federació d’Entitats per la Salut (Fesalut). President, Carme Monsó:

“La nostra federació té com a objectiu aixoplugar totes les entitats que no tenien cobertura i la clau ha estat tenir l’Espai Salut. Sense les aportacions de la Diputació ja hauríem tancat.”