Reñé assisteix a la preestrena a Alpicat de la pel·lícula “Segon origen”

Reñe_Segon_Origen_Alpicat_001_WEB

Reñé assisteix a la preestrena a Alpicat de la pel·lícula “Segon origen”

Reñe_Segon_Origen_Alpicat_001_SLI

Reñe_Segon_Origen_Alpicat_002_SLI

El film compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida a través de la marca “Ara Lleida”

L’estrena oficial de “Segon origen” serà el pròxim divendres, en el marc del 48è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest dilluns a la presentació de la pel·lícula “Segon origen”, l’adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo “Mecanoscrit del segon origen”.

Els cinemes JCA Alpicat han acollit la preestrena d’aquest llargmetratge, produït pel lleidatà Carles Porta i que també va assumir la direcció arran de la mort del cineasta Bigas Luna.

El film “Segon origen” compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, a través de la marca “Ara Lleida”, una participació per part de la institució que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha qualificat com a molt satisfactòria perquè amb aquesta pel·lícula es dóna a conèixer Lleida i l’escriptor lleidatà Manuel de Pedrolo a nivell internacional.

El president de la Diputació de Lleida ha felicitat Porta i tot el seu equip per materialitzar “amb gran entusiasme” aquest projecte al que ha dedicat un gran esforç i treball.
L’acte de presentació ha comptat amb la presència

e nombroses autoritats i convidats, entre els quals els cinc guanyadors del concurs que va organitzar la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme i la productora Antàrtida Produccions, on els participants havien de penjar a Twitter o a Instagram una fotografia de l’objecte personal que salvarien en cas que arribés la fi del món i de la humanitat.

“Mecanoscrit del Segon origen” és una novel·la escrita l’any 1974 per Manuel de Pedrolo amb més de 2.300.000 exemplars venuts. Tot un referent del gènere de la ciència ficció i de la literatura catalana contemporània.

En la versió cinematogràfica, l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood (“El perfume” i “Peter Pan”) interpreta a Alba, i els joves Andrés Bastista i Ibrahim Mané donen vida a Dídac en les diferents etapes (nen i jove). La pel·lícula també compta amb Sergi López (“El laberinto del fauno”, “Harry, un amigo que os quiere”), que interpreta un enigmàtic personatge.

La coproducció internacional “Segon origen” trasllada l’espectador en clau de ciència-ficció a un món totalment destruït, on l’amor entre els dos únics supervivents serà l’origen d’una nova humanitat. Es tracta d’una història universal d’aventures amb un missatge que també reivindica l’ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat començar de nou.

L’estrena oficial de “Segon origen”, que ha estat rodada en part a Lleida, està prevista per al pròxim divendres, en el marc del 48è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

Alpicat, 5 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat