L’IEI rep l’ampliació de més de 200 documents de la Col•lecció de Goigs de Joan Bellmunt

ORIrosa_pujol_i_joan_belmunt_amb_la_colleccio_editora_2_5758_0_1

ORIrosa_pujol_i_joan_bellmunt_amb_la_colleccio_02_editora_2_5758_0

L’Institut d’Estudis Ilerdencs va rebre aquest dimecres una ampliació de més de 200 documents de la col•lecció particular de goigs de Joan Bellmunt.

Els documents estan formats per goigs del segle XIX i XX i amplien així la col•lecció de 3.000 exemplars d’advocacions de la província de Lleida que l’escriptor ja va cedir al fons del Servei d’Arxiu i Llegats de l’IEI el passat mes de maig de 2012, sota el nom de “Col•lecció Joan Bellmunt”.

Els documents han estat donats per ser dipositats de manera indefinida i conservada a les instal•lacions del Servei d’Arxiu i Llegats de l’IEI amb l’objectiu que puguin ser estudiats i historiats pels investigadors que així ho desitgin.

La importància d’aquest fons en concret radica no només en la quantitat d’exemplars de diferents advocacions i en el bon estat de conservació en què es troba el material, sinó sobretot en el fet que, fruit de la seva recerca constant i sistemàtica, hi són representades la major part de les diferents poblacions de les comarques lleidatanes.

Lleida, 21 de febrer de 2103
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat