Les diputacions catalanes donen suport a la Generalitat en la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

Els presidents de les quatre diputacions catalanes: Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Marc Castells, president de la Diputació de Barcelona; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, juntament amb Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, s’han reunit aquest dimecres amb Thomas Bach, president del COI, i Pere Miró, director general adjunt del COI.

La reunió ha tingut lloc a la seu del COI (Lausana, Suïssa) i ha servit per manifestar el suport de les quatre diputacions catalanes a la Generalitat en la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030.

Cal recordar que el passat mes de setembre, el COI va visitar diverses instal·lacions i infraestructures que podrien ser utilitzades durant aquest esdeveniment esportiu. D’aquesta visita, el Comitè Olímpic Internacional va emetre un dictamen favorable, on es reconeixia que el territori compta amb les infraestructures necessàries per acollir la competició.

L’informe tècnic de Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, ressalta el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern, d’acord amb els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el Comitè per garantir tant la viabilitat com un llegat positiu en el territori.

Lausana, 5 de desembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat