Agenda

12 d'abril de 2021
Presentació del balanç de funcionament dels primers 5 anys del CREBA
 • Hora: 11:00
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el diputat de Salut Pública, Albert Bajona, acompanyats del director del Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), Jorge Juan Olsina, presentaran en roda de premsa el balanç dels primers 5 anys de funcionament del centre.

 

Aquesta investigació forma part del programa de recerca científica en l’àmbit de la salut que es desenvolupa a la demarcació de Lleida i que compta amb el suport  de l’Àrea de Salut de la Diputació de Lleida, en col·laboració amb l’IRBLleida i la UdL.

L’acte tindrà lloc a la Sala de Premsa de la Diputació de Lleida.

7 d'abril de 2021
Presentació de l’app ‘Bandolers i Cavallers’ de l’Espluga Calba
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, acompanyat de l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera; el regidor de Cultura, Josep Lluís Cots, i el responsable de la plataforma 2iXR, Sergio Yague, presentaran l’aplicació ‘Bandolers i Cavallers’.

Es tracta d’una aplicació per a mòbil que explica uns fets que van tenir relació amb l’Espluga Calba durant la primera meitat del segle XVIII.

La presentació tindrà lloc a la Sala de Premsa de la Diputació de Lleida.

Signatura del protocol de col·laboració per a la construcció de l’edifici comunitari de múltiples usos (ECMU)
 • Hora: 11:30
 • Lloc: Sala de plens. Paeria de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, assistirà a la signatura del protocol de col·laboració entre la Paeria i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a la construcció de l’edifici comunitari de múltiples usos (ECMU), que comptarà amb la participació del paer en cap, Miquel Pueyo, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

L’acte —que tindrà lloc a la Sala de Plens de la Paeria— comptarà també amb l’assistència de la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall.

31 de març de 2021
Presentació dels resultats dels cribratges de càncer de colon a la demarcació de Lleida
 • Hora: 10:30
 • Lloc: Sala d'Actes. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, presentarà en roda de premsa els resultats dels cribratges de càncer de colon en el Dia Mundial del Càncer de Colon.

L’acte comptarà també amb la participació de la gerent de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny; la coordinadora de l’Oficina Tècnica del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Mama i de Colon i Recte de la Regió Sanitària de Lleida, Montse Llorens, i de la coordinadora de l’Oficina Tècnica del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Mama i de Colon i Recte de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Lourdes Magrí.

Aquesta investigació forma part del programa de recerca científica en l’àmbit de la salut que es desenvolupa a la demarcació de Lleida i que compta amb el suport  de l’Àrea de Salut de la Diputació de Lleida.

L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida.

25 de març de 2021
Signatura del conveni de col·laboració amb l’Associació Salut Mental Catalunya-Terres de Lleida, Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions, per al 2021
 • Hora: 17:00
 • Lloc: Sala Polivalent. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental (ASM) i Addiccions i president de l’ASM Pla d’Urgell, Josep Lavin, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, signaran el conveni de col·laboració per a aquesta anualitat.

L’acte —que tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida— comptarà amb l’assistència de la tècnica de la Coordinadora d’Entitats Terres de Lleida, Marta Burgell; i els representants de l’ASM Ondara Sió, Jaume Azcona; de l’ASM Ponent, Maria Ribó; de l’ASM Pallars, Anna San Martín; de l’ASM Noguera, Mercè Torrentallé; de l’Associació TAMA, Rosa Ticó, de l’Associació Alba, Maite Trepat, i de l’Associació Alba Jussà, David Marchal.

 

22 de març de 2021
Presentació de l’estudi sobre la producció sostenible intel·ligent en la cabanya porcina
 • Hora: 11:00
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, presentarà en roda de premsa l’estudi sobre la producció sostenible intel·ligent en la cabanya porcina, dut a terme al Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu per l’equip encapçalat pel catedràtic de l’escola Universitària de la UdL, Daniel Babot.

Aquesta investigació forma part del programa de recerca científica en l’àmbit de la salut que es desenvolupa a la demarcació de Lleida i que compta amb el suport  de l’Àrea de Salut de la Diputació de Lleida.

La presentació tindrà lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida.

20 de març de 2021
Proves de selecció per a la borsa de treball de la Diputació de Lleida
 • Hora: 09:30
 • Lloc: Porta de l’edifici Polivalent de la UdL a Cappont (tercer edifici de l’avinguda Jaume II)

L’edifici Polivalent de la UdL, al campus de Cappont, acull aquest dissabte dia 20 de març proves selectives per formar diferents borses de treball de la Diputació de Lleida. Concretament, tindran lloc les proves selectives per als 823 aspirants a formar part de la borsa de treball per a personal auxiliar administratiu de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms (matí) i la d’oficials de recaptació per a l’organisme autònom de recaptació (tarda).

Per aquest motiu, es convoca els mitjans de comunicació que hi estiguin interessats a les 9.30, a la porta de l’edifici Polivalent de la UdL a Cappont (tercer edifici de l’avinguda Jaume II), on es podran captar imatges de les cues d’accés dels aspirants a l’edifici.

En aquest punt hi haurà una atenció als mitjans de comunicació que ho desitgin de part del president de la Diputació, Joan Talarn, i del diputat de Recursos Humans, Jordi Verdú, per tal d’explicar l’operatiu.

A les 9.45 h aproximadament, es podrà accedir a alguna de les aules per prendre imatges dels aspirants asseguts, fins  a les 10.00 hores, moment en què està previst que comenci la prova.

18 de març de 2021
Ple de la Diputació de Lleida del mes de març de 2021
 • Hora: 10:00
 • Lloc: Saló de Plens de la Diputació i via telemàtica

El Ple ordinari de la Diputació de Lleida, corresponent al mes de març de 2021, se celebrarà aquest dijous, 18 de març, a les 10.00 hores, i es podrà seguir de forma presencial o bé, per via telemàtica, a través de l’enllaç: https://www.youtube.com/user/diputaciodelleida/featured del canal de YouTube de la Diputació.

Els mitjans de comunicació que ho desitgin podran seguir la sessió plenària de forma presencial, al mateix temps que seguirà actiu el seguiment del Ple per via telemàtica.

 

ORDRE DEL DIA

 

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

 

CORPORACIÓ I PRESIDÈNCIA

 

 1. Informació de Presidència.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE PRESIDÈNCIA

 

 1. Aprovació del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú, per al desenvolupament del Projecte de formació en manteniment aeronàutic a l’Aeroport de Lleida-Alguaire, 2021-2022.

 

 1. Acceptació de la sol·licitud de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) perquè la Diputació de Lleida formi part del Patronat de la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial (FMIT).

 

 1. Donar compte de l’informe 30/2020 de la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE FINANCES

 

 1. Donar compte de l’informe d’Intervenció sobre el compliment dels objectius d’estabilitat, quart trimestre 2020.

 

 1. Donar compte de l’informe del control financer de subvencions inclòs en el Pla Anual d’actuacions de control de la Diputació i els seus organismes autònoms i de control financer de la Diputació, 2019.

 

 1. Donar compte dels informes d’auditoria pública inclosos en el Pla Anual de control de la Diputació i els seus organismes autònoms i de control financer de la Diputació, 2019.

 

 1. Donar compte del Pla anual de control financer exercici 2020-2021, elaborat per la Intervenció.

 

 1. Donar compte del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al mes de gener de 2021.

 

 1. Donar compte dels comptes justificatius dels ajuts a grups polítics de la Diputació de Lleida.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE GESTIÓ DE TRIBUTS

 

 1. Acceptació de la delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL, de l’encàrrec de gestió efectuat per l’Ajuntament d’Aitona, de la recaptació de les sancions de la Llei sobre el trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària.

 

 1. Acceptació de la delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL, efectuada per l’Ajuntament de Ciutadilla de la recaptació en via executiva dels valors meritats amb data anterior a l’adopció d’aquest acord de les Penalitats per incompliment de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE SALUT PÚBLICA

 1. Aprovació del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, l’Associació Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida, Coordinadora de entitats de salut mental i addiccions, 2021.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA D’ACCIÓ TERRITORIAL

 1. Aprovació inicial de les Bases específiques per a la concessió de subvencions a entitats locals de les comarques de Lleida per a la realització d’activitats firals, per al finançament de despeses derivades de la preparació d’activitats firals que no s’han pogut realitzar a causa de la Covid-19 i per fer front a inversions relacionades amb la realització d’activitats firals.

COMISSIÓ INFORMATIVA DE NOVES TECNOLOGIES

 1. Aprovació del Conveni d’encàrrec de gestió de serveis d’assistència tècnica informàtica entre diferents ens locals i la Diputació de Lleida.

 

 1. Aprovació del Conveni entre la Diputació de Lleida i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, per al desplegament i la compartició d’infraestructures de telecomunicacions, anys 2021 i 2022.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE SERVEIS TÈCNICS

 1. Aprovació de la incoació de l’expedient d’expropiació forçosa superfície privativa afectada per l’actuació de seguretat vial. Millora del drenatge la carretera LV-2101, de Verdú a Montornès de Segarra. PK 2+200 al 2+600. Tram: Verdú.

 

 1. SEGUIMENT, CONTROL I GESTIÓ CORPORATIVA
 2. a) Coneixement decrets de Presidència, dictats durant el mes de febrer de 2021.
 3. b) Ratificació decrets de la Presidència.
 4. c) Coneixement resolucions adoptades per la Junta de Govern.
 5. d) Mocions.

d.1) Moció presentada pel grup polític d’ECP sobre el seguiment i execució de les diferents mocions aprovades pel Ple de la Diputació de Lleida.

d.2) Moció presentada pel grup polític de Cs, instant la Diputació de Lleida que impulsi l’elaboració d’ordenances locals per regular la circulació dels patinets elèctrics.

d.3) Moció presentada pels grups polítics del PSC i UA sobre l’anàlisi d’alternatives per a la prestació dels nous serveis de Rodalies al corredor Lleida-Cervera-Manresa.

d.4) Moció presentada pels grups polítics d’UA i el PSC per a l’impuls d’una política de suport als ens locals de Lleida, Pirineu i Aran en matèria d’habitatge.

 1. e) Assumptes d’urgència.
 2. f) Precs i preguntes
11 de març de 2021
Presentació de l’estudi genètic de les poblacions humanes dels Pirineus catalans
 • Hora: 11:00
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, presentarà en roda de premsa la investigació portada a terme pel grup de recerca sobre Genètica de Malalties Complexes de la UdL-IRBLleida, encapçalat pel doctor Joan Fibla, i que és continuació del projecte iniciat l’any 2011 pel Dr. Pedro Moral de la Universitat de Barcelona que, amb la col·laboració de diversos hospitals de les comarques pirinenques de Catalunya, van recollir dades epidemiològiques i material biològic d’un total de 925 persones residents a les demarcacions dels Pirineus per tal d’analitzar la diversitat genètica de les poblacions humanes dels territoris del Pirineu català. L’estudi ha estat codirigit pel responsable del Centro Nacional de Análisis Genómico, el doctor Óscar Lao.

Aquesta investigació forma part del programa de recerca científica en l’àmbit de la salut que es desenvolupa a la demarcació de Lleida i que compta amb el suport  de l’Àrea de Salut de la Diputació de Lleida en col·laboració amb l’IRBLleida i la UdL.

 

8 de març de 2021
Presentació de la investigació sobre els beneficis del tractament del trastorn límit de la personalitat a través de l’aventura
 • Hora: 10:30
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, presentarà en roda de premsa la investigació pionera portada a terme per l’equip de recerca de l’IRBLleida encapçalat per la investigadora del grup de recerca Fonaments biològics dels trastorns mentals de l’IRBLleida, la doctora Iolanda Batalla, sobre els beneficis de l’ús de la teràpia, a través de l’aventura, pel tractament del trastorn límit de la personalitat.

Aquesta investigació forma part del programa de recerca científica en l’àmbit de la salut que es desenvolupa a la demarcació de Lleida i que compta amb el suport  de l’Àrea de Salut de la Diputació de Lleida en col·laboració amb l’IRBLleida i la UdL.