Agenda

21 de juny de 2021
Presentació de la previsió d’ocupació turística per a aquest estiu a la demarcació de Lleida i de la campanya de promoció del Patronat de Turisme
 • Hora: 11:30
 • Lloc: Castell de Montsonís (la Noguera)

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol; el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau; la presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, i el president de l’Associació de Cases de Turisme Rural de Lleida, Jaume Ramon, presentarà la previsió d’ocupació turística per a aquest estiu a la demarcació de Lleida i la campanya de promoció del Patronat de Turisme.

Roda de premsa de presentació del 5è Festival Olea Terra de la Granadella
 • Hora: 11:30
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El diputat Joan Gilart, acompanyat de l’alcaldessa i la tinenta d’alcaldessa de la Granadella, Atzara Noguera i Elena Llauradó, respectivament, presentarà en roda de premsa la 5a edició del Festival Olea Terra de la Granadella, que se celebrarà entre els dies 26 de juny i 17 de juliol a la Granadella.

20 de juny de 2021
Campionat de Catalunya de Natació Artística
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Club Natació Lleida

Els diputats Jaume Rutllant i Paco Cerdà participaran en l’acte de lliurament de medalles del Campionat de Catalunya de Natació Artística, que se celebra a les instal·lacions del Club Natació Lleida entre els dies 19 i 20 de juny.

19 de juny de 2021
Campionat de Catalunya de Natació Artística
 • Hora: 16:30
 • Lloc: Club Natació Lleida

El diputat Jordi Verdú assistirà al Campionat de Catalunya de Natació Artística, que se celebra a les instal·lacions del Club Natació Lleida entre els dies 19 i 20 de juny.

18 de juny de 2021
Presentació de la campanya de difusió ‘Conreem Talent’
 • Hora: 16:30
 • Lloc: Nau central de la Seu Vella. Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, participarà en l’acte de presentació de la campanya de difusió ‘Conreem Talent’, que tindrà lloc a la nau central de la Seu Vella.

L’acte comptarà també amb l’assistència dels protagonistes de la campanya: la pilot d’autocròs Ares Lahoz; l’empresari tecnològic Joan Folguera; els empresaris gastronòmics Teresa Carles i Jordi Barri; la titellaire Ingrid Teixidó i la infermera Tina Barila.

17 de juny de 2021
Ple de la Diputació de Lleida del mes de juny de 2021
 • Hora: 10:00
 • Lloc: De forma presencial al Saló de Plens de la Diputació o via streaming a través de la pàgina principal de la Diputació: https://www.diputaciolleida.cat.

El Ple ordinari de la Diputació de Lleida, corresponent al mes de juny de 2021, se celebrarà aquest dijous, 17 de juny, a les 10.00 hores, i es podrà seguir de forma presencial o bé, via ‘streaming’, a través de la pàgina principal de la Diputació: https://www.diputaciolleida.cat.

 

ORDRE DEL DIA

 

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

 

CORPORACIÓ I PRESIDÈNCIA

 

 1. Informació de Presidència.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE PRESIDÈNCIA

 

 1. Aprovació inicial de les Bases específiques reguladores de subvencions de la Diputació de Lleida per al finançament de l’acció de promoció i foment de l’activitat física i l’esport a les comarques lleidatanes.

 

 1. Aprovació del Conveni entre la Diputació de Lleida i el Força Lleida Club Esportiu per a la participació en la Lliga Adecco Leb Or, temporada 2020/2021.
 2. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació per a la difusió del folklore ADIFOLK, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb la Federació Sardanista de les comarques de Lleida, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació Festival de Música Antiga dels Pirineus, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb la Fundació Orfeó Lleidatà, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació Galacticat, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració ambla Fundació Privada Espai Guinovart, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació Raiers de la Noguera Pallaressa, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

 1. Autorització a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per a la signatura del Conveni de col·laboració amb l’Associació Espurnes Barroques, anualitats 2021-2023 i aprovació de la despesa plurianual.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE FINANCES

 

 1. Aprovació inicial de la modificació de crèdits número 5/2021, del Patronat de Promoció Econòmica, en la modalitat de suplements de crèdit a finançar mitjançant romanent de tresoreria per a despeses generals, resultant de la liquidació del pressupost de l’exercici 2020.

 

 1. Aprovació de la modificació del règim de fiscalització i intervenció limitada prèvia de requisits bàsics per a les despeses i obligacions de la Diputació de Lleida i en les entitats del seu sector públic, i manteniment del control inherent a la presa de raó en comptabilitat, com a procediment per a l’exercici de la funció interventora sobre els drets i ingressos.

 

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE GESTIÓ DE TRIBUTS

 

 1. Aprovació de la despesa del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT), l’Institut del Teatre, el Consorci de les Drassanes Reials i el Museu Marítim de Barcelona i els organismes tributaris de les Diputacions de Girona (XALOC), Lleida (OAGRTL) i Tarragona (BASE-GESTIÓ D’INGRESSOS) per a la contractació conjunta del servei social i ambientalment responsable, de notificació administrativa.

COMISSIÓ INFORMATIVA DE SALUT PÚBLICA

 1. Aprovació inicial del Pla econòmic per als consells comarcals i l’Ajuntament de Lleida per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d’urgència social, anualitat 2021.
 2. Aprovació del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Associació Alba per a l’execució del Projecte d’equipaments a Sant Martí de Riucorb, 2021-2022.

COMISSIÓ INFORMATIVA DE SERVEIS TÈCNICS

 1. Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva del “Projecte constructiu. Condicionament. Eixample, millora i pavimentació asfàltica. Carretera LV-2012, de Les Borges Blanques a la N-240. PK 13+610 al PK 17+435. Tram: Espluga Calba – Fulleda.”
 2. SEGUIMENT, CONTROL I GESTIÓ CORPORATIVA
 3. a) Coneixement decrets de Presidència, dictats durant el mes de maig de 2021.
 4. b) Ratificació decrets de la Presidència.
 5. c) Coneixement resolucions adoptades per la Junta de Govern.
 6. d) Mocions.

d.1.) Moció presentada pel grup polític d’ECP sobre l’impuls a la memòria història de la lluita antifeixista i de la recuperació de les institucions democràtiques.

d.2.) Moció presentada pel grup polític de Cs de cens i registre d’edificis públics que continguin elements amb MCA.

d.3.) Moció presentada pels grup polítics d’ERC i JxCat de suport a l’amnistia.

d.4.) Moció presentada pels grups polítics del PSC i UA, per requerir al nou Govern de la Generalitat que resolgui les polítiques públiques i deutes pendents amb els municipis i el món local, el seu “deute ciutadà”.

 1. e) Assumptes d’urgència.
 2. f) Precs i preguntes

 

Acte institucional de la Festa d’Aran 2021 i commemoració del 30è aniversari del Conselh Generau d’Aran
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Conselh Generau d’Aran i església de Mijaran. Vielha

El vicepresident Antoni Navinés i el diputat Marc Baró assistiran a l’acte institucional de la Festa d’Aran 2021 i commemoració del 30è aniversari del Conselh Generau d’Aran, que tindrà lloc a la seu del Conselh Generau d’Aran i a l’església de Mijaran, a Vielha.

 

L’acte comptarà amb la participació de la Síndica d’Aran, Maria Vergés; la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà; el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez; els diputats al Parlament Jordi Fàbrega, Òscar Ordeig, Sílvia Romero i Judith Alcalà, i el subdelegat del govern a Lleida, José Crespín.

16 de juny de 2021
Roda de premsa de presentació de la 10a Trobada d’entitats corals i entitats de Catalunya ‘Lleida canta a la vida’
 • Hora: 13:15
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat dels membres de la comissió organitzadora, Iolanda Mateu i Francesc Balcells, participarà en la roda de premsa de presentació de la 10a Trobada d’entitats corals i entitats de Catalunya ‘Lleida canta a la vida’, que se celebrarà el dia 20 de juny a Lleida.

Roda de premsa de presentació del Campionat de Catalunya de Natació Artística
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Sala de premsa. Diputació de Lleida

La diputada Mercè Carulla, acompanyada del president del Club Natació Lleida, Josep Maria Talavera, i del delegat territorial de la Federació Catalana de Natació a Lleida, Carles Mas, presentaran el Campionat de Catalunya de Natació Artística, que se celebrarà a les instal·lacions del Club Natació Lleida entre els dies 19 i 20 de juny.

Reunió amb la junta directiva de PIMEC Catalunya
 • Hora: 16:30
 • Lloc: Sala annexa de Presidència. Palau de la Diputació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, es reunirà amb el president de PIMEC Catalunya, Antoni Cañete, i el president de PIMEC Lleida, Xavier Caufapé, en una trobada que tindrà lloc a la Sala de reunions annexa a Presidència. Talarn estarà acompanyat del vicepresident primer, Jordi Latorre; el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, i els portaveus dels grups polítics d’ERC, PSC i Cs, Mercè Carulla, Fèlix Larrosa i Maria Burrel, respectivament.

 

Prèviament (14.00 hores), Talarn mantindrà un dinar de treball amb Cañete i Caufapé, acompanyats de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el subdelegat del govern a Lleida, José Crespín; el vicepresident de PIMEC, Alejandro Goñi; el president de PIMEC Comerç Lleida, Manel Llaràs, els vicepresidents de PIMEC Lleida, Álvaro Pereda, Júlia Arnó, Xavier Ferre i Laura Sánchez; el cap de gabinet del president de PIMEC, Jacint Soler, i la secretària territorial de PIMEC Lleida, Anna Torres.

 

La trobada tindrà lloc al restaurant Zenit de Lleida.