Agenda

21 de setembre de 2021
Reunió de la comissió de seguiment del Congost de Mont-rebei
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Saló de plens. Diputació d'Osca

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, encapçalaran les delegacions de la comissió de seguiment del Congost de Mont-rebei, que es reunirà al saló de plens de la Diputació d’Osca.

 

En la reunió participaran l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga i president del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, Jordi Navarra; l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués; l’alcalde de Bonansa i president de la comarca de la Ribagorça, Marcel Iglesias; l’alcalde d’Estopiñán, Óscar Toledano; l’alcalde de Viacamp i Llitera, Alfredo Pociello; l’alcalde del Pont de Montanyana, José Peris; el comissari adjunt i la cap de l’Àrea de Control del Domini Públic Hidràulic, Javier Sanroman i Elena Pérez; el cap de la secció de Biodiversitat i Medi Natural de Lleida de la Generalitat, Xavier Marco; a més de tècnics dels ajuntaments de Tremp, del Consell del Pallars Jussà i de l’empresa PRAMES.

19 de setembre de 2021
Celebració de l’any 10 a la Vinya dels Artistes, de Mas Blanch i Jové i presentació de l’obra Món, d’Antoni Llena
 • Hora: 16:00
 • Lloc: Celler Mas Blanch i Jové. La Pobla de Cérvoles

El diputat Carles Gibert assistirà als actes de celebració de l’any 10 a la Vinya dels Artistes, de Mas Blanch i Jové i presentació de l’obra Món, d’Antoni Llena, que tindrà lloc al Celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

 

L’acte comptarà amb la participació de la propietària del celler, Sara Jové; l’alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé; la directora general d’INCAVI, Alba Balcells, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó.

18 de setembre de 2021
Ple extraordinari de presa de possessió del nou alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana
 • Hora: 12:00
 • Lloc: Ajuntament de la Seu d’Urgell

El president de la Diputació, Joan Talarn, assistirà al ple extraordinari de presa de possessió del nou alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, que tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Lliurament de premis de la campanya ‘Barris antics. Compra i guanya’
 • Hora: 18:00
 • Lloc: Centre d’Interpretació de l’Or a Balaguer

La vicepresidenta Estefania Rufach participarà en l’acte de lliurament de premis de la campanya ‘Barris antics. Compra i guanya’, que tindrà lloc al Centre d’Interpretació de l’Or a Balaguer.

 

L’acte comptarà amb la participació del paer en cap de Balaguer, Joan Ignasi Vidal; la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció, Ester Guarné, i el tècnic de Barris Antics, Joan Sauret.

50è aniversari de la Jove Cambra Internacional de Lleida
 • Hora: 19:30
 • Lloc: Sala gran de la Canonja. Seu Vella
Continental Cup d’hoquei patins
 • Hora: 19:00
 • Lloc: Pavelló Onze de Setembre. Mollerussa

Els diputats Jordi Verdú i Helena Martínez assistiran al partit de la Continental Cup d’hoquei patins que disputaran el CE Llista Blava i l’Sporting Club de Portugal al pavelló municipal Onze de Setembre de Mollerussa.

17 de setembre de 2021
Roda de premsa de presentació de l’exposició La identitat perduda. El rostre, colección olorVISUAL
 • Hora: 17:30
 • Lloc: Sala Zona Zero. IEI

El director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, i les comissàries de l’exposició, Natàlia Chocarro i Cristina Agàpito, presentaran l’exposició La identitat perduda. El rostre, colección olorVISUAL. Art contemporani olfactiu sobre la identitat postmoderna.

 

Es tracta d’una producció de la Fundació Vila Casas en col·laboració amb la Fundació Ernesto Ventós i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i es podrà visitar a la Zona Zero de l’IEI entre el 17 de setembre i el 14 de novembre de 2021.

 

Presentació de la placa 2021 del cava oficial de l’Aplec
 • Hora: 18:00
 • Lloc: Centre d’Interpretació de Raimat Natura

El diputat Paco Cerdà assistirà a l’acte de presentació de la placa 2021 del cava oficial de l’Aplec del Caragol que tindrà lloc al Centre d’Interpretació de Raimat Natura, sota l’organització de la Fecoll.

16 de setembre de 2021
Ple de la Diputació de Lleida del mes de setembre de 2021
 • Hora: 10:00
 • Lloc: Saló de Plens de la Diputació i via telemàtica

El Ple ordinari de la Diputació de Lleida, corresponent al mes de setembre de 2021, se celebrarà aquest dijous, 16 de setembre, a les 10.00 hores, i es podrà seguir de forma presencial o bé, via ‘streaming’, a través de l’enllaç: https://youtu.be/KDxKRksgbMU

 

 

ORDRE DEL DIA

 

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

 

CORPORACIÓ I PRESIDÈNCIA

 

 1. Informació de Presidència.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE FINANCES

 

 1. Donar compte del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al mes de juny de 2021.

 

 1. Donar compte del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al mes de juliol de 2021.

 

 1. Donar compte del subministrament d’informació al Ministeri d’Hisenda corresponent al segon semestre de 2021 del sector administracions públiques.

 

 1. Aprovació de la contractació d’una operació de crèdit a llarg termini per part de la Diputació de Lleida, per un import de 15.000.000 €, per a la realització de diferents inversions previstes en el pressupost 2021 de la Diputació.

 

 1. Aprovació de la modificació de l’Annex de personal de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms, per a l’exercici 2021.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE GESTIÓ DE TRIBUTS

 

 1. Acceptació de la delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL, de l’encàrrec de gestió efectuat per l’Ajuntament de les Borges Blanques de la recaptació de les sancions de la Llei sobre el trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària.

 

 1. Acceptació de la delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL, de l’encàrrec de gestió efectuat per l’Ajuntament d’Alfarràs de la recaptació de les sancions de la Llei sobre el trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària.

 

 1. Acceptació de la delegació a la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL, de l’encàrrec de gestió efectuat per l’Ajuntament de Mollerussa de la recaptació de les sancions de la Llei sobre el trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE TURISME

 

 1. Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva de les Bases específiques per a la concessió de subvencions als ajuntaments de la demarcació de Lleida per a la redacció de projectes de promoció turística i per a la implementació de nous projectes de promoció turística o millora dels projectes ja existents de gestió municipal.

 

COMISSIÓ INFORMATIVA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA

 

 1. Aprovació inicial del Pla de Cooperació per a fer front a les despeses per a la certificació i qualificació energètica d’edificis pertanyents o utilitzats pels ajuntaments de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, que promoguin la seva rehabilitació energètica.

 

 1. SEGUIMENT, CONTROL I GESTIÓ CORPORATIVA

 

 1. a) Coneixement decrets de Presidència, dictats durant els mesos de juliol i agost de 2021.
 2. b) Ratificació decrets de la Presidència.
 3. c) Coneixement resolucions adoptades per la Junta de Govern.
 4. d) Mocions.

d.1.) Moció presentada pels grups polítics del PSC i UA, de suport a la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030.

d.2.) Moció presentada pel grup polític d’ECP, per adoptar mesures que facin front a les conseqüències en mobilitat, lluita contra el canvi climàtic, treball i finançament municipal de la fi de les concessions de les autopistes.

d.3.) Moció presentada pel grup polític de Cs, per a l’impuls de la província de Lleida com a destí atractiu per les empreses del Regne Unit.

 1. e) Assumptes d’urgència.
 2. f) Precs i preguntes.

 

Comissió de diputacions provincials, cabildos i consells insulars
 • Hora: 11:00
 • Lloc: Diputació d'Almeria

El vicepresident Ferran Accensi participarà en la reunió de la comissió de diputacions provincials, cabildos i consells insulars que organitza la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a la seu de la Diputació d’Almeria.