La Diputació de Lleida col·labora amb el programa NEREU per la promoció dels hàbits saludables

ORIpresentacio_programa_nereu_001_vr_editora_2_5983_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la cloenda i valoració del programa NEREU, que s’ha dut a terme durant el curs 2012/2013. A l’acte han assistit el diputat Antoni Ponz; el director territorial de Salut a Lleida, Josep Pifarré, i el president de l’Associació Nereu, Josep M. Mur.

L’Associació Nereu és una entitat sense ànim de lucre formada per un equip interdisciplinar de professionals que treballen per promocionar hàbits de vida saludables entre les famílies i reduir l’obesitat infantil a través del foment i la pràctica de l’activitat física.

El diputat Antoni Ponz ha explicat que a través de la línia de finançament del programa d’hàbits saludables la corporació ha donat suport al projecte Nereu fent possible que es porti a terme als municipis de la demarcació.

El president de la Fundació Nereu, Josep M. Mur, ha explicat que en el darrer curs escolar 2012/2013 el programa s’ha desenvolupat a 17 municipis de la demarcació de Lleida, la qual cosa ha suposat la implicació de 500 famílies i que 19.000 persones hagin participat en alguna de les activitats que s’han organitzat.

El programa consisteix en un centenar de sessions programades durant el curs escolar i 25 sessions més d’assessorament adreçades als pares. A aquestes trobades programades se sumen una sèrie d’activitats paral·leles en les que s’impliquen les entitats del municipi.

El director territorial de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha indicat que la tasca que desenvolupa l’associació Nereu està molt en la línia del nou pla de salut, que contempla la prevenció com un dels factors més importants, tant per la salut de les persones com per la reducció de la despesa.

Pel que fa a l’evolució dels darrers 6 anys, cal destacar que el 80% dels nens que van participar en el programa continuen practicant esport de forma regular i supervisada per professionals de forma habitual.

Lleida, 28 de juny de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat