La biblioteca de l’IEI, reoberta per Sant Jordi

REñe_obres_IEI_001_SLI

Es preveu que la biblioteca de l'IEI estigui oberta per Sant Jordi

REñe_obres_IEI_002_SLI

Es preveu que la biblioteca de l'IEI estigui oberta per Sant Jordi

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dijous la Junta Rectora

S’han aprovat 1,2M€ en ajuts culturals. La Diputació fa un esforç per mantenir la mateixa dotació que l’any 2014 en totes les línies

La Diputació de Lleida treballa perquè l’Institut d’Estudis Ilerdencs reobri els principals espais de consulta entre els mesos d’abril i juny.

Es tracta de la biblioteca, l’hemeroteca i la sala de col•loquis –ubicades a la primera planta- i que estan fora de servei conseqüència de treballs de millora que s’efectuen al forjat de la segona planta i que afecten uns 404,24 metres quadrats de superfície.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que les previsions són que la biblioteca estigui oberta per Sant Jordi i la resta de serveis de la primera planta de l’IEI –administració i direcció, hemeroteca, sala de juntes i sala d’arxius- ho estaran al mes de juny.

La direcció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va decidir el tancament de la segona planta de l’edifici a l’octubre de 2013 en detectar-se lesions al forjat. Això va comportar el trasllat dels serveis a les instal•lacions de La Caparrella i el tancament de la primera planta per qüestions de seguretat.

Des d’aquell moment, la corporació lleidatana ha portat a terme diferents actuacions d’enderroc, consolidació i reforç que han suposat una inversió d’uns 420.000 euros, inclosa aquesta quarta fase.

El president de la Diputació de Lleida ha presidit aquest dijous la Junta Rectora que ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació del projecte de reforç, pressupostat en 241.697 € (IVA inclòs), que anirà a càrrec del pressupost 2015 de la institució.

Aquest projecte de reforç i recuperació de tot el sostre de bigues del terra de la segona planta de l’edifici inclourà diferents actuacions, com el reforç de les bigues amb una biga de fusta solidaria per la part superior, un tractament curatiu contra insectes tèrmits, fongs i floridura i la col•locació d’un tauler de fusta tractada com a sostre del nou reforç que homogeneïtza el sostre de la segona planta.

D’altra banda, Reñé ha avançat que seguidament es treballarà en la segona planta amb la previsió que durant aquest any el personal dels serveis administratius de l’IEI que han hagut de desplaçar-se a La Caparrella puguin tornar a l’edifici. El fons arqueològic o bibliogràfic es conservarà en un altre espai per evitar el pes excessiu que podria provocar aquest material.

“El referent cultural de les comarques de Lleida ha estat i és l’IEI i perquè ho continuï essent és convenient que tota la gestió cultural es pugui fer des d’un edifici emblemàtic com aquest”, ha indicat Reñé.

Suport incondicional a la Cultura

La Junta Rectora d’aquest dijous també ha aprovat destinar 1,2M€ a la propera convocatòria d’ajuts de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El president Joan Reñé ha destacat l’esforç que fa la institució per tal de poder mantenir les mateixes dotacions que l’any 2014 i, alhora, assumir les obres d’emergència de l’edifici de l’IEI.

Cal recordar que aquestes línies d’ajut estan adreçades a la realització de projectes i activitats culturals (200.000€); a la restauració i remodelació de béns mobles (500.000€); a la realització d’obres en equipaments culturals (155.000€); a l’edició de publicacions d’interès local i comarcal (90.000€); a les publicacions periòdiques de caràcter local (70.000€); a la contractació de grups i artistes inclosos al catàleg de l’Oferta Cultural (133.000€); a l’adquisició d’infraestructures per equipaments destinats a usos socioculturals (100.000€); i a les biblioteques i sales de lectura per l’adquisició de llibres (55.000€).

Lleida, 22 de gener de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat