Biografia

Tàrrega

Joan Reñé i Huguet

És el vuitè president de la Diputació de Lleida de l’època democràtica.

Naix l’any 1958 a Fondarella, un poble agrari situat al Pla d’Urgell, “…la comarca que fa 25 anys va exercir el seu particular dret a decidir”, i a Catalunya agraeix que “…m’hagi donat una llengua, una cultura i una pàtria”.

Es declara nacionalista “…des de sempre i, també des de sempre, he desitjat i defensat l’alliberament nacional del nostre poble i els països que el conformen”.

Pagès d’ofici, en la militància sindical agrària dels anys setanta va aprendre que “…havíem de construir de nou perquè tot estava per fer; però amb il·lusió, tenacitat i compromís, tot era possible”.

Militant de CDC des de l’any 1991, té la certesa que durant tots aquests anys “…hem contribuït a bastir un projecte social i nacional militant i conseqüent, que es troba a la base del procés d’emancipació nacional que viu avui el nostre país”. Fa 22 anys que és alcalde de Fondarella, ha estat president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, poc abans d’esdevenir, l’11 de juliol de 2011, president de la Diputació de Lleida.