El Circuit Escolar de Cros-Trofeu Diputació inclourà vuit proves de novembre a febrer

Cros Escolar-2_SLI

Tàrrega encetarà les proves diumenge vinent, mentre que Golmés les tancarà el 4 de març

El certamen, que s’ha presentat avui a la Diputació de Lleida, espera aplegar uns 5.000 participants entre totes les proves

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació del Circuit Escolar de Cros-Jocs Esportius Escolars de Catalunya-Trofeu Diputació de Lleida, que inclourà vuit proves que es disputaran de novembre a març, amb una previsió de 5.000 participants.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Joan Ubach; Josep Beas, president del Consell Esportiu de les Garrigues; Carles Gelonch, secretari tècnic del Consell Esportiu de les Garrigues; i Josep M. Roy, secretari tècnic de l’Agrupació de Consells Esportius de les Terres de Lleida.

En la seva intervenció, Joan Ubach ha destacat el paper de la Diputació perquè aquesta competició es pugui celebrar i que “ho faci en moltes comarques”, i ha recordat que, en acabar el circuit, es farà “una festa de cloenda en què hi participen els esportistes i les seves famílies” per tal de dotar la competició del final que es mereix. Des de l’organització, s’ha apuntat que aquesta festa se celebrarà a Mollerussa.

Aquest circuit és fruit de la unió d’esforços de l’Agrupació Territorial dels Consells Esportius de Lleida, dels clubs d’atletisme i AMPES dels col·legis col·laboradors de la província de Lleida, i de la Diputació de Lleida, amb el suport del Consell Català de l’Esport i dels organitzadors de les jornades de curses de camp a través.

El Circuit Escolar de Cros de Lleida-Trofeu Diputació de Lleida constarà de 8 proves. Cada participant correrà sempre amb el mateix número de dorsal i amb el mateix club que el va inscriure la primera vegada, i puntuaran els seus 6 millors resultats. Es podrà figurar a la classificació independentment del nombre de curses en que s’hagi participat, i el preu d’inscripció serà gratuït.

Pel que fa al calendari, la primera cita arribarà diumenge vinent amb el Cros de Tàrrega. Més tard, seguiran les proves de Tremp (26 de novembre), Sidamon (3 de desembre), Balaguer (17 de desembre), Bellvís (21 de gener), Arbeca (28 de gener), Juneda (4 de febrer) i Golmés, que tancarà el circuit l’11 de març.

L’any passat, el circuit va comptar amb 3.214 participants des de la categoria de pollets fins a la de veterans, amb 97 entitats (clubs i col·legis) que hi van prendre part i un total de 1.050 atletes que com a mínim van córrer un cros. Enguany, aquesta xifra global es podria situar en els 5.000 participants d’unes 120 entitats, atès que les previsions d’inscripció fan ser optimistes.

A més, també es posarà en pràctica el programa de valors de la Unió de Consells Esportius Escolars de Catalunya, en què, sota el nom de ‘Jo sempre hi guanyo’, es valoraran i premiaran les bones conductes.
Lleida, 13 de novembre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat