Donem suport un any més a la Caminada de les Carenes

Presentació de la Caminada de les Carenes

L’activitat viurà la sisena edició el dissabte 18 d’abril entre el Pont de Suert i Tremp amb tres recorreguts diferents

La 6a edició de la Caminada de les Carenes entre el Pont de Suert i Tremp s’ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida en un acte que ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont; del regidors d’Esports dels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, Miquel Farré i Xavier Alonso; i del regidor d’Esports de l’Ajuntament del Pont de Suert, Xavier Alonso.

Xavier Pont ha destacat el compromís de la Diputació amb aquesta Caminada que “uneix dos comarques que sempre han mantingut vincles històrics” i que és una realitat “gràcies a una organització modèlica” que ha potenciat aquests vincles i que fa que la jornada es desenvolupi per “camins de bast, ramaders i forestals que ja utilitzaven els nostres avantpassats”.

Pont ha remarcat que la Caminada està “plenament consolidada” amb els 600 participants que va aplegar l’any passat i que enguany espera repetir. S’ha referit també “al gran atractiu que suposa el fet que passi per paratges fantàstics, circumstància que engresca els participants i els anima a repetir any rere any”.

La cita se celebrarà el dissabte 18 d’abril i està organitzada pels ajuntaments de Tremp i del Pont de Suert, el Centre Excursionista Alta Ribagorça i la Societat Amics de la Muntanya.

Aquesta marxa està inclosa en la XVI Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC i forma part de la lliga de curses de muntanya Korre Pirineus. Des dels seus inicis manté com a filosofia el foment de l’hàbit saludable de caminar i la potenciació de l’associacionisme i la col·laboració entre els dos municipis.

Els participants podran escollir entre tres recorreguts alternatius i de diferent grau de dificultat: el més llarg, de 54 kilòmetres, sortirà a les 5 de la matinada i anirà del Pont de Suert a Tremp, amb un desnivell total de 5.116 metres; el segon, de 32 kilòmetres, s’iniciarà a les 9 del matí a Adons i acabarà a Tremp, amb un desnivell total de 2.908 metres; el tercer, que és una de les novetats d’enguany, anomenat Carenetes i adreçat als infants i a les seves famílies, sortirà a les 12 del migdia i anirà de Gurp a Tremp amb 9 kilòmetres de recorregut i 572 kilòmetres de desnivell total.

Lleida, 8 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat