Donem suport a la 5a cursa de muntanya nocturna Cuca de Llum de Talarn

Es tracta de la cursa nocturna de muntanya més dura i llarga de Catalunya, segons els organitzadors

La Diputació de Lleida dóna suport un any més a la cursa de muntanya nocturna Cuca de Llum, que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Es tracta d’una cursa amb sortida i arribada a la vila medieval de Talarn, tot pujant a Gurp, Santa Engràcia, Rocs de Gurp i baixant per la Collada de Castellet, Santa Engràcia i fins arribar de nou a Talarn.

La presentació de la cursa, que se celebrarà el pròxim 8 d’agost, s’ha fet aquest divendres a la Diputació de Lleida amb la participació del diputat Joan Ubach; de l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, i del director de la cursa, Sergi Bosch.

El diputat Joan Ubach ha destacat que aquesta cursa, que forma part de la Lliga Pallaresa Correpallars, es caracteritza per celebrar-se de nit, la qual cosa implica una major atenció a tot el recorregut i un contacte amb la natura més intens. Ubach ha afegit que curses com aquesta ajuden a donar a conèixer tots els valors del territori.

La Cuca de Llum té un recorregut de 25,5 kilòmetres i 1.450 metres de desnivell positiu, que transcorre per l’antic camí que unia els 3 pobles, i que els padrins de la zona resseguien en el seu dia a dia. En la part final, el recorregut s’endinsa a la zona de conreu de Talarn passant per l’ermita de Sant Sebastià.

El director de la cursa, Sergi Bosch, ha explicat que cada any canvien el recorregut lleugerament i en aquesta ocasió l’itinerari augmenta la duresa i la dificultat tècnica. “Podem afirmar que es tracta de la cursa nocturna de muntanya més dura i llarga de Catalunya”, ha afegit Bosch.

El nom de la cursa neix de l’espectacularitat que ofereixen els diferents punts lumínics que es veuen a la muntanya i que recorden les cuques de llum.

Per la seva part, l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha assenyalat que aquest esdeveniment afavoreix la dinamització i participació dels veïns del municipi, fomenta la pràctica de l’esport i també ajuda a la recuperació de camins i senders de la zona.

També ha destacat i ha agraït la feina de la vuitantena de veïns que col•laboren en l’organització, ja que la logística d’aquesta cursa que transcorre en un 80% per corriols és complicada.

Existeixen dues modalitats per tal de realitzar la Cuca de Llum:

• La cursa competitiva, on la foscor exigeix un esforç extra que queda recompensat per la sensació de trobar-se sol davant la natura i buscar aliances per arribar a la meta.
• La caminada popular de 9 o 15 km per aquells que vulguin fer-la d’una manera més tranquil•la i amb la fresca de les nits d’agost.

Aquesta cursa forma part del Correpallars, la Lliga Pallaresa de Curses de Muntanya i es complementa amb la Cuqueta de Llum, amb la participació de més de 150 nens.

La mitjana de participants els darrers anys ha estat d’uns 170 corredors.
Lleida, 24 de juliol de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat