Col·laborem amb el Campionat del Món de ‘skyrunning’, que arriba a la Vall de Boí aquest cap de setmana

BuFF_Vall_de_Boí_1

BuFF_Vall_de_Boí_2

Els dies 22, 23 i 24 de juliol uns 1.500 corredors es donaran cita a la 3a edició de la Buff Epic Trail Aigüestortes World Championships 2016 en les modalitats Ultra, Skymarathon i Vertical Kilometer

La 3a edició de la Buff Epic Trail Aigüestortes arriba aquest cap de setmana a la Vall de Boí que acollirà per primera vegada el Campionat del Món de Skyrunning amb 1.500 corredors en les modalitats Ultra, Skymarathon i Vertical Kilometer, a més, es completarà amb la Buff Epic Trail 21K.

Els millors ‘skyrunners’ de més de 19 països i de 35 nacionalitats dels cinc continents competiran en la prova revelació del món de l’‘skyrunning’, que ja en la seva tercera edició, ha passat a formar part del Campionat del Món.

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació comptant amb la participació del diputat Joan Ubach; de l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada; del delegat de la International Skyrunning Federation (ISF), Jordi Marimon, i del director tècnic de la Buff Epic Trail Aigüestortes World Championship 2016, Albert Balcells.

Tal com ha indicat el diputat Joan Ubach, a les comarques de muntanya, degut a la seva llunyania i a les característiques pròpies del territori, és necessari que s’hi organitzin activitats com aquestes que atrauen molt de públic, les donen a conèixer i les promocionen turísticament.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, ha ressaltat els nombrosos atractius d’aquesta zona pirinenca, com el patrimoni mundial del romànic, les falles del Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici o el balneari de Caldes de Boí.

Per la seva banda, el delegat de la federació (ISF), Jordi Marimon, ha explicat que es van presentar tres candidatures per acollir aquest Campionat del Món ‘skyrunning’, però la Vall de Boí va guanyar acollir aquest campionat 2016 perquè reuneix totes les garanties perquè esdevingui un gran èxit degut a l’excel·lent organització dels Skygames el 2012, els recorreguts de muntanya proposats per l’Alta Ribagorça i el Pallars, pel Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici i, sobretot, a la seva gran capacitat hotelera per allotjar els corredors, els equips tècnics, familiars i públic en general.

El director tècnic de la carrera, Albert Balcells, ha explicat que la Buff Epic Trail és una cursa de màxim nivell tècnic, molt complexa i complicada.

La carrera Ultra en aquesta edició estrena un nou circuit més exigent i tècnic, en què per primera vegada la sortida i l’arribada són a la població de Barruera. En concret, són 105 quilòmetres entre boscos, roques i cims d’alta muntanya, amb un desnivell de 8.000 metres positius i uns 8.000 de negatiu. La inscripció està ja complerta a uns 250 corredors. Hi destaquen figures mundials d’aquesta disciplina com Núria Picas, Laura Orgué i Luis Alberto Hernado.

En definitiva, l’elit mundial de corredors per muntanya es donaran cita en aquest esdeveniment únic que comptarà també amb una àrea per a expositors i una zona d’esbarjo per als corredors i els seus acompanyants, ja que aquests dies s’espera unes 2.000 persones al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.

Una segona modalitat en què competiran els corredors és la de 42 quilometres, la Skymarathon, amb un total de 500 participants i una cursa de distància de marató amb un recorregut tècnic i espectacular, amb 3.200 m de desnivell positiu i un total acumulat de 6.400 m de desnivell.

La tercera és la Vertical Kilometer, una cursa de muntanya de curta distància de 2,8 km, amb un desnivell positiu de 1.033 metres i amb 250 places disponibles.

Finalment, es completarà amb la Buff Epic Trail, de 21 quilòmetres, que no competeix en el Campionat del Món, amb uns 600 corredors inscrits i un desnivell acumulat de 1.800 metres.

També per iniciar els més joves en aquesta disciplina esportiva els organitzadors han preparat activitats paral·leles, com les curses d’iniciació i promoció en Mini SkyRace Buff Epic Trail.

Lleida, 18 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat