Bovera espera repartir més d’un centenar de racions de clotxa, el menjar de pagès d’antic, en la sisena edició de la festa

Clotxa_01

Clotxa_03

Clotxa_02

Tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril i, paral·lelament, se celebrarà la sisena trobada d’autocaravanes

 

La diputada Rosa Perelló; l’alcalde de Bovera, Òscar Acero, i el regidor de Cultura de Bovera, Joaquim Pellicer, han presentat aquest dimecres, a la sala de premsa de la Diputació, la sisena edició de la Festa de la Clotxa i sisena trobada d’autocaravanes que se celebrarà a Bovera els dies 1 i 2 d’abril.

 

La clotxa és un plat típic de les Terres de l’Ebre, i que també s’ha arrelat a Bovera, que consisteix en pa rodó mig buidat i reomplert de tomàquets, cebes i all; tradicionalment, s’acompanya d’arengada o llonganissa i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. Segons expliquen els organitzadors, té una antiguitat de 200 anys i s’ha instaurat a Bovera degut a la proximitat amb la comarca tarragonina de la Ribera d’Ebre. El dissabte,1 d’abril, esperen repartir més d’un centenar de clotxes entre els comensals amb la pretensió d’arribar a xifres prepandèmiques, quan van arribar a ser més de 200.

 

Aquesta serà la sisena edició d’una festa que també celebrarà la trobada d’autocaravanes, en què s’esperen 25 vehicles d’aquest tipus i que celebrarà la seva sisena edició. Tal com ha explicat Òscar Acero, “aquesta va ser una iniciativa que vam iniciar fa anys, una proposta que aleshores podia semblar poc pensada, però amb la qual vam veure que teníem l’oportunitat de ser un punt d’atracció en aquest àmbit i ho vam aconseguir, de manera que enguany ja celebrem la sisena trobada. Molts autocaravanistes s’han interessat pel poble”.

 

Rosa Perelló ha recordat “la necessitat de repoblar, de mantenir els pobles vius, sobretot els pobles petits, i especialment els que estan una mica allunyats de nuclis urbans més poblats i, per tant, amb més dificultats de comunicació, i que tenen el seu encant i la seva singularitat. Necessitem que la gent pugui treballar i viure al seu poble”.

 

La jornada del dia 1 d’abril s’iniciarà al Casal, amb el dinar, a partir de les 14.00 hores, amenitzat per una disco-mòbil. Per al dia 2 d’abril s’ha previst fer una tirada de bitlles a l’àrea de les autocaravanes, a les 11.00 hores.

 

Lleida, 29 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat