Acollim la presentació de la I Jornada “Recerca i Arxius: les festes del foc”

Jornada_Esterri_002_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la roda de premsa de presentació de la I Jornada “Recerca i Arxius: les festes del foc”, que se celebrarà el pròxim 5 de juny a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu

La presentació d’aquesta jornada de caràcter acadèmic ha comptat amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i del responsable de l’Arxiu Històric de les Valls d’Àneu, Oriol Riart.

Es tracta de la primera edició d’una nova iniciativa que pretén celebrar de forma anual una jornada per analitzar i tractar qüestions relacionades amb la cultura popular.

El diputat i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha manifestat la seva satisfacció davant la creació d’iniciatives com aquesta “que promouen i posen en valor la cultura popular, a més de dinamitzar econòmicament i culturalment el territori”.

Aquest any la jornada se centrarà en les Festes del Foc, coincidint amb la presentació de la candidatura “Festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus” com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

El responsable de l’Arxiu Històric de les Valls d’Àneu, Oriol Riart, ha explicat que en aquest context han pensat que era una bona idea dedicar la jornada a potenciar l’anàlisi i l’estudi crític de les festes.

Els objectius de la jornada són potenciar el coneixement crític de les festes del foc, donar a conèixer les tradicions com a expressió i per mantenir la pròpia identitat, millorar les relacions entre comunitats que comparteixen la mateixa cultura i potenciar una oferta lúdica i turística basada en la història i en la cultura popular, com en el cas de les festes del foc.

En aquests moments, la jornada ja compta amb una quarantena d’inscrits i els organitzadors preveuen arribar al mig centenar d’assistents.

Lleida, 1 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat