Si no veieu correctament aquest correu, podeu clicar aquí

 
Butlletí Informatiu18 de gener de 2018

 Bus de la Salut

El Bus de la Salut atèn prop de 7.000 lleidatans en tres anys

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va passar balanç als tres anys de tasca d’El Bus de la Salut, en un acte en què va estar acompanyat per responsables mèdics, la Fundació Renal Jaume Arnó, l’IRBLleida, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i Udetma entre els promotors del projecte.

Entre les dades més destacades de la valoració dels resultats, es va assenyalar que un 68,7% de les 6.755 persones que es van sotmetre a les proves preventives realitzades pel Bus de la Salut des de gener de 2015 fins a desembre de 2017 presentaven algun tipus de malaltia ateromatosa, és a dir, la disminució del calibre de les artèries per l'acumulació de plaques de greix. 

Durant aquests tres anys, el bus s'ha desplaçat per les comarques lleidatanes per realitzar un diagnòstic precoç a una població diana d'entre 45 i 70 anys, seleccionada aleatòriament per acomplir un o més d'un dels factors de risc cardiovascular (hipertensió, tabaquisme, obesitat, dislipèmia...). En total, 6.755 persones han passat pel bus medicalitzat, 3.454 dones i 3.301 homes. 

Reñé va anunciar que en breu se signarà un conveni per donar continuïtat a la iniciativa durant quatre anys més, del 2018 al 2021, amb la qual cosa Lleida esdevindrà una província pionera en polítiques de salut, amb una aportació aproximada de 425.000€ a l'any. 

 Més informacióPerseguits i Salvats

L’IEI acull avui la presentació a Lleida de ‘Perseguits i Salvats’, el documental que posa imatges a un projecte de la Diputació

L'Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull avui la projecció del documental ‘Perseguits i Salvats’. La d’avui és la primera de les dos projeccions programades a l’IEI, i comptarà amb la presència dels directors de la cinta, Daniel Serra i Jaume Serra, i d’Alice Ekman, una de les protagonistes del documental.

El documental posa imatges a un projecte que la Diputació va endegar al 2015 per recuperar les rutes d'evasió dels refugiats jueus pel Pirineu lleidatà durant la Segona Guerra Mundial. La projecció ha donat pas a un debat moderat per Josep Calvet, historiador que va assessorar als creadors de ‘Perseguits i Salvats’. 

La segona projecció del documental, que ha estat produït per La Xarxa de Comunicació Local amb la col·laboració de la Diputació, es farà dijous vinent, dia 25, amb la presència de la periodista i escriptora Pilar Rahola, gran coneixedora de la comunitat jueva.

 

 Més informacióPla de camins 2018

Aprovades les bases del Pla de Camins

La Diputació de Lleida ha aprovat les bases específiques per a la formulació del Pla de Manteniment de Camins de titularitat municipal.

La finalitat d’aquest pla és regular la concessió de subvencions als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades per tal d’ajudar a finançar les actuacions per tal de millorar l’estat dels camins de la seva titularitat. El Pla tindrà una periodicitat anual en funció de les disponibilitats pressupostàries i va adreçat a subvencionar despeses derivades d’obres i actuacions de conservació, manteniment i reparacions menors en vies o camins de titularitat municipal. 

 Més informació

 30 de gener de 2018

19.30 hores 

Ciència i Mecenatge. A càrrec d'Andreu Mas-Colell, economista. Aula Magna de l'IEI. Lleida

 23 de febrer de 2018

18.00 hores 

XIII Jornades de Filosofia a Lleida. Lliçó inaugural a càrrec de Suso del Toro.Aula Magna de l'IEI. Lleida.

 
TOTES LES NOTÍCIES
Per a més informació
diputaciolleida.cat
Instagram DiputacióRSS Diputació de LleidaCanal Youtube de la Diputació
Àrea de Comunicació de la Diputació de Lleida: Carrer Carme, 26 25007 Lleida // T. 973 24 92 00 // F. 973 22 44 54

Segons estableix la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, us informem que les dades personals proporcionades són confidencials i formaran part dels fitxers de la DIPUTACIÓ DE LLEIDA a efectes d'enviament del butlletí electrònic d'acord amb la legislació vigent. Podeu exercitar els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, adreçant-vos per escrit a la DIPUTACIÓ DE LLEIDA, c/ Carme, 26, 25007 Lleida. Donar-me de baixa.