Si no veieu correctament aquest correu, podeu clicar aquí

 
Butlletí Informatiu21 de març de 2017

 

900 cultures IEI

Els 75 anys de l’IEI, a commemoració

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) commemora aquest any el 75è aniversari i la Diputació de Lleida ha programat una sèrie d’activitats que es desenvoluparan al llarg de tot l’any per celebrar la força i el gran recorregut de l’IEI com a eix vertebrador de la cultura.

S’organitzaran presentacions de llibres, jornades, congressos, exposicions artístiques i taules rodones amb l’objectiu d’acostar la cultura al gran públic.

L’acte central de celebració es farà dissabte, 25 de març, coincidint amb el fet que el 25 de març de 1942 va ser el dia en què es va constituir la institució. 

La companyia Efímer donarà vida a l’emblemàtic edifici, dedicant una de les façanes a les persones que l’han fet possible i l’altra al futur de la institució, amb l’espectacle teatral i de llums “900 cultures”.

 

  Biblioteca IEI

Inauguració de la biblioteca amb Marta Casals

La vicepresidenta de la Fundació Pau Casals i vídua del músic, Marta Casals, inaugurarà el proper dijous 23 de març a les 12 h la reobertura oficial de la Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

Aquest espai ha estat remodelat amb l’objectiu de convertir-se en un referent de documentació local i en català. La reforma ha suposat una reestructuració de les instal·lacions, de forma que tot el fons local es troba a la sala principal de la biblioteca i les publicacions periòdiques locals i en català es poden consultar a l’hemeroteca.

L’acte, que donarà el tret de sortida dels actes de celebració del 75è aniversari de la institució cultural, servirà també per signar un acord amb la Diputació de Lleida per impulsar el projecte “Pau Casals, el vincle de les comarques lleidatanes amb un català universal”.

  

 FERRMED

Jornada a Lleida sobre els fluxos de transport terrestre de mercaderies

La Diputació de Lleida i FERRMED organitzaran la darrera setmana de març una jornada a Lleida per posar en valor i analitzar els fluxos de transport terrestre de mercaderies en el marc dels Corredors Mediterrani i Atlàntic.

La jornada reunirà durant tot un matí especialistes i responsables de les principals terminals logístiques dels eixos Mediterrani i Atlàntic, així com dels ports situats al Mediterrani i el Cantàbric.

 

 

 
 8 d'abril de 2017

17.30 hores 

Presentació llibre: Biografia de Maria-Mercè Marçal, de Lluïsa Julià Capdevila. Plaça Maria Mercè Marçal, Ivars d’Urgell.

 19 d'abril de 2017

19.30 hores 

Ponència cicle Eines d’Estat: “Cohesió social/participació ciutadana”, a càrrec de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Aula Magna, IEI

 Del 3 de maig al 7 de juny de 2017

19.30 hores 

Cicle de diàlegs del món d’ahir i del món d’avui. Del franquisme a la democràcia. El Balanç. Aula Magna, IEI

 
TOTES LES NOTÍCIES
Per a més informació
diputaciolleida.cat
Instagram DiputacióRSS Diputació de LleidaCanal Youtube de la Diputació
Àrea de Comunicació de la Diputació de Lleida: Carrer Carme, 26 25007 Lleida // T. 973 24 92 00 // F. 973 22 44 54

Segons estableix la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, us informem que les dades personals proporcionades són confidencials i formaran part dels fitxers de la DIPUTACIÓ DE LLEIDA a efectes d'enviament del butlletí electrònic d'acord amb la legislació vigent. Podeu exercitar els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, adreçant-vos per escrit a la DIPUTACIÓ DE LLEIDA, c/ Carme, 26, 25007 Lleida. Donar-me de baixa.