Si no veieu correctament aquest correu, podeu clicar aquí

 
Butlletí Informatiu11 de gener de 2019

 Fundents 2019

Més vigilància a les carreteres pel risc de gelades

La Diputació de Lleida ha fet una reserva de 2.300 tones de fundents destinades als ajuntaments en previsió de les gelades que han arribat i que es mantindran en les properes dates, segons indiquen els pronòstics meteorològics. Aquestes dotacions estan incloses en el marc del Pla de Viabilitat Hivernal que es va activar el passat 15 de novembre a través del Servei de Vies i Obres, i que es mantindrà obert fins al proper mes d’abril.

 

El Pla de Viabilitat Hivernal de la Diputació de Lleida es completa amb una reserva de 3.000 tones de fundents, que es destinen a atendre les carreteres de la pròpia corporació. Entre l’aportació als municipis i la pròpia de la Diputació, la institució destina 5.300 tones a aquest servei.

 

 Més informacióSeu Vella

La Diputació aportarà 250.000€ per a la restauració de la muralla de la Seu Vella

La restauració de la muralla nord de la Seu Vella comptarà, per l’anualitat 2019, amb una partida de 250.000€ que destinaran la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), tal i com va ser aprovat el passat dia 20 de desembre en els pressupostos de la institució.

L’aportació econòmica es fa després que aquesta part concreta del conjunt monumental del Turó de la Seu Vella patís el passat mes de març un primer despreniment de pedres, i que a mitjans del mes de desembre hi hagués un segon incident, en aquest cas amb un altre despreniment d’uns 10 metres cúbics de pedres, terra i arrels, que han malmès la zona i van obligar a tancar-la de forma provisional a l’espera de futures actuacions de restauració.

 Més informacióPerseguits i Salvats

Perseguits i Salvats, a Polònia 

L’exposició ‘Perseguits i Salvats. No volien que existíssim’ es pot visitar des d’ahir a Cracòvia, a Polònia, gràcies a la col.laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Institut Cervantes, que ho ha fet possible. 

Perseguits i Salvats és un projecte de recuperació memoralística sobre l’evasió de milers de persones de confessió jueva pel Pirineu de Lleida fugint de l’Holocaust durant la segona Guerra Mundial. Aquesta iniciativa, iniciada l’any 2014, ha permès també localitzar diferents testimonis directes i indirectes dels fets ocorreguts. 

Un documental de nom homònim produït per la Xarxa Audiovisual Local amb la col·laboració de la Diputació de Lleida narra aquesta història i es projectarà avui també a Polònia en el marc d’aquesta exposició alhora simultània en altres formats a Tel Aviv i, properament, a Madrid.

   Més informacióDetecció càncer

Col·laboració en el programa de prevenció de càncer de colon i mama 

La Diputació de Lleida col·labora amb la Regió Sanitària Lleida de CatSalut i el Departament de Salut en el desenvolupament dels programes poblacionals de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte i de Càncer de Mama.

La col·laboració de la institució al Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte a tota la població de Lleida i Alt Pirineu i Aran es destina a les despeses del seu funcionament, no solament pel que fa a les colonoscòpies, i el material de recollida de les mostres, sinó també a les eines de comunicació necessàries per convidar les persones participants i informar-les dels resultats.

També en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Mama la Diputació subvenciona el material d’oficina necessari per la comunicació a les citacions a les mamografies i les proves complementàries i la informació dels resultats.

12 de gener de 2019 

17.00 h   

Presentació Nacional 56a Fira de l'Oli Verge Extra i Les Garrigues.  Món Sant BenetSant Fruitós de Bages, Barcelona

15 de gener de 2019 

11.00 h   

Inauguració Exposició: “Perseguits i Salvats. No volien que existíssim”. Centro Sefarad-Israel  Madrid.

 
TOTES LES NOTÍCIES
Per a més informació
diputaciolleida.cat
Instagram DiputacióRSS Diputació de LleidaCanal Youtube de la Diputació
Àrea de Comunicació de la Diputació de Lleida: Carrer Carme, 26 25007 Lleida // T. 973 24 92 00 // F. 973 22 44 54

Segons estableix la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, us informem que les dades personals proporcionades són confidencials i formaran part dels fitxers de la DIPUTACIÓ DE LLEIDA a efectes d'enviament del butlletí electrònic d'acord amb la legislació vigent. Podeu exercitar els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, adreçant-vos per escrit a la DIPUTACIÓ DE LLEIDA, c/ Carme, 26, 25007 Lleida. Donar-me de baixa.