Si no veieu correctament aquest correu, podeu clicar aquí

 
Butlletí Informatiu26 d'abril de 2018

 Pla REforç Municipal

Llum verda al Pla de Reforç Municipal, que suposarà subvencions de 20M€ i un impacte al territori de 35M€ 

Gràcies a aquest pla, els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades de Lleida disposen d’una nova injecció econòmica per portar a terme inversions municipals.

L’impacte real sobre el territori s’estima en 35M€.

En total, s’han rebut 400 sol·licituds que s’atenen d’acord amb les bases de la convocatòria que estableixen criteris de població, superfície i nuclis agregats, entre altres. Aquest pla és una acció extraordinària que la Diputació de Lleida ha pogut tirar endavant gràcies a la bona gestió i la rebaixa del deute.   

 Més informacióPEC FEDER

Els PECT aproven dos projectes impulsats per la Diputació de Lleida que suposaran una inversió de 3M€ dels fons FEDER

Dos projectes impulsats per la Diputació de Lleida han estat aprovats dins la primera convocatòria dels Plans d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT).

Tots dos projectes tenen com a finalitat que el sector del porcí i el forestal reforcin el seu paper estratègic en l’economia lleidatana. Mitjançant aquests projectes, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) invertirà 3.055.741,38 euros fins l’any 2020. Cal recordar que els PECT són projectes que, promoguts per administracions locals, incideixen en la recerca i la transferència de tecnologia en sectors claus per a l’economia de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran.

   

Més informacióAjuts teleassistencia

Més recursos per teleassistència i ajuts d’urgència social 

La Diputació de Lleida ha aprovat l’atorgament de 389.280,47€ corresponents als ajuts als Consells Comarcals i a l’Ajuntament de Lleida, per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d’urgència social de l’anualitat 2017. Aquesta despesa anirà amb càrrec a l’aplicació pressupostària del 2018.

En total, s’han atorgat 213.282,65 euros corresponents a la prestació d’urgència social, mentre que 19.864,54 euros pertanyen als serveis de teleassistència.  

   

Més informacióFira Q

La Diputació, present a la 7a Fira Q de Balaguer amb l’espai ‘Aliments del territori i tu’ 

Dissabte 28 s’ha programat un taller sobre l’elaboració de l’ametlla marcona caramel·litzada, tastos de mel, de llet, així com també xerrades sobre producció d’aliments. Diumenge 29 serà el torn per a un tast guiat d’olis, un taller d’elaboració de panadons i degustació de formatges, entre altres. Tots les activitats aniran a càrrec d’empreses, productors i entitats del territori, la gran majoria d’elles de la Noguera.

‘Aliments del territori i tu’ és un espai que busca fomentar el consum d’aliments de proximitat, de reconèixer la feina dels pagesos i productors, i de contribuir d’una manera molt important a la riquesa de les terres de Lleida i a la seva internacionalització.

Més informacióRevista Ara Lleida

La revista Ara Lleida posa en valor el Patrimoni cultural del Territori  

La Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme,  ha editat el número 47 de la revista Ara Lleida, publicació centrada en la promoció de les comarques del Pirineu i la plana de Lleida. La nova edició repassa mitja dotzena de temes relacionats amb el sector, des dels més clàssics i consolidats —com l’esquí—, a d’altres més innovadors, com les singular creacions d’Street Art que es poden veure en diversos municipis de la demarcació.

Aquest darrer número —coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural— incideix especialment en el turisme cultural i inclou propostes com el projecte de la reproducció en pedra dels sepulcres del Comtes d’Urgell del Monestir de les Avellanes.

Cliqueu per més informació.

  Més informació

 28 d'abril de 2018

20.00 hores 

Cicle Gaudí. Circuit estable de cinema català, amb la projecció de la pel·lícula La llibreria . Sala d’actes del Centre Cultural de Mollerussa.

 29 d'abril de 2018

19.00 hores 

Cicle Gaudí. Circuit estable de cinema català, amb la projecció de la pel·lícula La llibreria . Teatre Foment de  Juneda.

 
TOTES LES NOTÍCIES
Per a més informació
diputaciolleida.cat
Instagram DiputacióRSS Diputació de LleidaCanal Youtube de la Diputació
Àrea de Comunicació de la Diputació de Lleida: Carrer Carme, 26 25007 Lleida // T. 973 24 92 00 // F. 973 22 44 54

Segons estableix la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, us informem que les dades personals proporcionades són confidencials i formaran part dels fitxers de la DIPUTACIÓ DE LLEIDA a efectes d'enviament del butlletí electrònic d'acord amb la legislació vigent. Podeu exercitar els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, adreçant-vos per escrit a la DIPUTACIÓ DE LLEIDA, c/ Carme, 26, 25007 Lleida. Donar-me de baixa.